Son Güncelleme:
Beef Wellington Tarifi
İngiliz mutfağının klasiği olan Beef Wellington; et, mantar ve milföy hamurunun bir araya geldiği nefis bir yemektir. Bu tarif, misafir sofralarınıza da yılbaşı sofranıza da çok yakışacak!
Yapımı için malzemeler
- 600 g bütün bonfile
- 500 g milföy hamuru
- 250 g mantar
- 200 g füme antrikot
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dijon hardalı
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Ankastre Fırın
Beef Wellington Tarifi Nasıl yapılır?
- Mantarların kabuğunu soyun ve Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde çok kısa çekip kenara alın.
- Bütün bonfileyi geniş bir kaseye alıp tuz ve karabiber ile ovun.
- Arçelik Ankastre Ocak’a en geniş, mümkünse döküm tavanızı koyup ısıtın.
- Zeytinyağını ekleyin ve bonfilenin her iki tarafını yüksek ateşte yaklaşık ikişer dakika çevirerek eti mühürleyin.
- Bu yapılan kısa mühürleme işlemiyle etin dış tabakası pişerken etin lezzetli suyu içinde kalır.
- Pişen etinizi kenara alın ve her tarafına hardal sürün.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta eti pişirdiğiniz tavayı yağlayıp mantarları pişirin.
- Tuz ve karabiberini ekledikten sonra suyunu çekince ocaktan alın.
- Tezgahınızı genişçe streç film ile kaplayın.
- Streç filmin üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde ve birbirlerinin üzerine birer santim geçecek şekilde füme antrikotları yan yana dizin.
- Dizdiğiniz antrikotların üzerine mantarlı içi yayın ve pişirdiğiniz bonfileyi harcın üzerine oturtun.
- Daha sonra etin üst kısmını da kaplayacak şekilde birkaç dilim füme antrikot etini üzerine yerleştirin.
- Ardından dikkatlice streç film ile bonfileyi füme et dışında kalacak şekilde güzelce sarın.
- Sıkıca sardıktan sonra bu şekilde Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 30 dakika bekletin.
- Bu sırada tezgaha milföy hamurlarını alın.
- Bonfileyi saracak büyüklükte milföy hamurlarını kenarlarından birleştirin ve merdane yardımıyla açıp dikdörtgen oluşturun.
- Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirdiğiniz bonfileyi alın ve dikkatlice streç filmi çıkarıp milföy hamurunun ortasına yerleştirin.
- Sonra hamurun kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın.
- Sardıktan sonra hamurun üzerine bıçakla çapraz çizgiler atın.
- Arçelik Ankastre Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra milföy hamuru ile sardığınız etinizi tepsiye alın.
- Üzerine sürmek için bir kasede yoğurt ve yumurtayı karıştırın.
- Hamurun üzerine bu karışımı sürün.
- Önceden 200 derecede ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da orta pişmiş için 20 dakika, iyi pişmiş için 40-45 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik