Son Güncelleme:
Arnavut Ciğeri Tarifi

Ciğer denilince ilk akla gelen tariflerden birisidir Arnavut ciğeri. Hatta ciğer sevmeyen birçok kişi bile severek tüketir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz klasik Arnavut ciğeri tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 600 g kuzu ciğeri
- 1 çay bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Servis için;
- 2 adet mor soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl yapılır?
- Zarı temizlenmiş ve büyük sotelik doğranmış ciğerin suyunu süzdürün.
- Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız kızartma tenceresine sıvı yağı alıp kızdırın.
- Ciğerleri bulamak için bir kasede un, tuz ve pul biberi karıştırın.
- Ciğerleri bu karışımla iyice harmanlayın.
- Kızdırdığınız yağda bu ciğerleri 2 dakika kızartın.
- Ardından ciğerlerinizi süzerek yağdan çıkartıp kaseye alın.
- Aynı kase içerisinde ciğerlerin üzerine unu serpin ve karıştırın.
- Una buladığınız ciğerleri tekrar Arçelik Ankastre Ocak'taki kızgın yağa atın.
- Bu kez de bir iki dakika karıştırarak kızartın ve yağdan süzerek alın.
- Soğan salatası için mor soğanları piyazlık doğrayın.
- Maydanozları da doğrayın.
- Bir kaseye soğan ve maydanozları alın. Üzerine sumak, tuz, kimyon ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız soğan salatasını servis tabağınıza yayın.
- Üzerine kızarttığınız ciğerleri koyun ve sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik