Ege Otlu Pizza

Güncelleme Tarihi:

Ege Otlu Pizza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 15:51

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

Hamur :

4 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
Tuz

Domates sos:

Zeytinyağı
Sarımsak rendesi
Domates rendesi
Karabiber
Tuz
Kekik

Üzeri için:

Mozarella peyniri
150 gr keçi peyniri
1 su bardağı rendelenmiş sepet peyniri
150 gr dil peyniri
Kurutulmuş domates
Taze biberiye
Taze kekik
Tuz
Karabiber
Fesleğen
Roka
2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Yapılışı:

1. Hamurun tüm malzemeleri Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi’nde karıştırılır, yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri streçlenip mayalanması için 2 saat dinlendirilir.
2. Domates sosun tüm malzemeleri bir kasede karıştırılır.
3. Hazırlanan hamur unlu tezgah üstünde elle açılır. Üzerine hazırlanan domates sos sürülür.
4. Üzerine dilim dilim doğranmış mozzarella peyniri, rendelenmiş sepet peyniri, ufalanmış keçi peyniri, tel tel ayrılmış dil peyniri eklenir. Küp küp doğranan kuru domatesler de eklenir. Tuz karabiber serpiştirilir.
5. Önceden ısıtılmış 175 derece Arçelik Ankastre Fırın’da altı kızarana kadar 30-35 dakika pişirilir.
6. Pizza fırından çıkarılır, üzerine yeşillikler koyulur.

BAKMADAN GEÇME!