Zeytin Çorbası
Soğan, yeşil zeytin ve et suyunun harika uyumu.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 adet soğan
· 200 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
· 4 dal taze kekik
· 1 litre et suyu
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı acı biber salçası
· 1 tatlı kaşığı karabiber
· 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
· Limon dilimi
· 1 yemek kaşığı krema
· Maydanoz
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
Zeytin Çorbası Nasıl yapılır?
Tarif:
- İlk olarak soğanı jülyen doğrayıp, kekiği ise dallarından ayırın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını kızdırıp soğanları soteleyin.
- Ardından içine yeşil zeytin, kekik, tuz, karabiber, acı biber salçası, limon suyu ve et suyunu ilave edip 10 dakika pişirin.
- Çorbanızı limon dilimi, maydanoz ve krema ile sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik