GeriÇorbalar Zeytin Çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytin Çorbası

Zeytin Çorbası

Soğan, yeşil zeytin ve et suyunun harika uyumu.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         2 yemek kaşığı  zeytinyağı

·         1 adet soğan

·         200 gr çekirdeksiz yeşil zeytin

·         4 dal taze kekik

·         1 litre et suyu

·         1 çay kaşığı tuz

·         1 çay kaşığı acı biber salçası

·         1 tatlı kaşığı karabiber

·         1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;

·         Limon dilimi

·         1 yemek kaşığı krema

·         Maydanoz

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Ankastre Ocak

 

Zeytin Çorbası Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. İlk olarak soğanı jülyen doğrayıp, kekiği ise dallarından ayırın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tencerede zeytinyağını kızdırıp soğanları soteleyin.
  3. Ardından içine yeşil zeytin, kekik, tuz, karabiber, acı biber salçası, limon suyu ve et suyunu ilave edip 10 dakika pişirin.
  4. Çorbanızı limon dilimi, maydanoz ve krema ile sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik