GeriÇorbalar Sonbahar Çorbası Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sonbahar Çorbası Tarifi

Sonbahar Çorbası Tarifi
Abone Olgoogle-news

Türk mutfağının en çok tüketilen tariflerinden sıcacık şifalı bir sonbahar çorbası hazırlamaya ne dersiniz? Mercimek, havuç, kereviz, maydanoz, kabak çekirdeği... Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbayı gelin beraber yapalım!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 3 adet kereviz sapı
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • Kabak çekirdeği
  • Maydanoz
  • Susam

Kullanılan ürünler; 

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik El Blender

Sonbahar Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Havuç, kereviz, sarımsak ve soğanı doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencereye zeytinyağını ekleyip doğradığınız sebzeleri sotelemeye başlayın.
  3. Kavurduktan sonra üstüne kereviz saplarını, maydanozu ve mercimeği ekleyin karıştırmaya devam edin.
  4. Üzerine tavuk suyunuzu ve sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyunuzu ekleyin.
  5. Tuzunu ve karabiberini ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  6. Sebzeler iyice piştikten sonra Arçelik El Blender'ı ile pürüzsüz hale getirin.
  7. Üzerine muskat rendesini ekleyin, karıştırın.
  8. Sıcak sıcak kaselere servis edin ve üzerini maydanoz, kabak çekirdeği ve susamla süsleyin.
  9. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik