GeriÇorbalar Kremalı Tatlı Kabak Çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı Tatlı Kabak Çorbası

Kremalı Tatlı Kabak Çorbası
Abone Olgoogle-news

Tatlı kabak olarak da bilinen 'Butternut Squash' armuta benzer şekliyle sonbaharın en gözde sebzelerinden. İşte bu sonbaharın en güzel sebzesiyle nefis bir çorba tarifi veriyoruz!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 butternut kabağın yarısı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • 8 su bardağı sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Resital El Blender

Kremalı Tatlı Kabak Çorbası Nasıl yapılır?

  1. Kabağın tohumunu ve liflerini çıkartın, kabuğunu soyup iri küpler halinde doğrayın.
  2. Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak'a bir tencere alıp zeytinyağını ısıtın.
  4. Soğanı ekleyip sotelemeye başlayın.
  5. Ardından sarımsak ve doğradığınız kabakları ekleyip karıştırın.
  6. Üzerine sebze suyunu, tuz, muskat rendesi ve karabiberi ilave edin.
  7. 20-25 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin.
  8. Piştikten sonra Arçelik Resital El Blender’ı ile çorbayı pürüzsüz hale getirin.
  9. Üzerine kremayı gezdirip kabak çekirdekleriyle süsleyin.
  10. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik