GeriÇorbalar İtalyan Ribollita Çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İtalyan Ribollita Çorbası

İtalyan Ribollita Çorbası
Abone Olgoogle-news

Fasulye, kereviz, havuç, lahana... Kış çorbalarının en besleyici ve leziz olanını size getirdik! Karadeniz usulü pişirilen karalahana çorbasına çok benzeyen bu İtalyan çorbasını hazırlamak oldukça kolay.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kereviz ve sapı
  • 1 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yaprak karalahana
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Mor soğan

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Doğrayıcı

İtalyan Ribollita Çorbası Nasıl yapılır?

  1. Kuru soğanı, sarımsakları, kerevizi ve havucu yıkayıp soyun ve küpler halinde doğrayın.
  2. Domatesin de kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak'a çorba tencerenizi alın ve zeytinyağını ısıtın.
  4. Üzerine doğradığınız soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve saplarını ilave edip kavurun.
  5. Karalahana yapraklarını da doğrayıp ekleyin.
  6. Ardından domatesi ve ılık suyu ilave edin.
  7. Haşlanmış fasulyelerin dörtte üçünü tencerenin içine atın.
  8. Kalan fasulyeleri de Arçelik Doğrayıcı içerisinde püre haline getirin ve çorbanın içine ekleyin, tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  9. Çorbanız iyice kıvam alınca tuzunu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
  10. Üzerine mor soğan dilimleri koyup Arçelik Ekmek Kızartma Makinesi'nde kızarttığınız nefis ekmeklerle servis edebilirsiniz.
  11. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik