Beyaz Çikolatalı İncirli Kek Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Çikolatalı İncirli Kek Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 15:56

Gittiğiniz her evde aynı kek tariflerini görmek, size gelen her misafire de aynı kekleri çıkartmak bir süre sonra can sıkıcı olabilir. Orijinal tariflerle sevdiklerinizi şımartmak ve övgü almak istiyorsanız bu tarifimiz sizin için! Bu leziz incirli kek monotonluğu sofranızdan kovacak!

Haberin Devamı

Malzemeler:

Badem ve incir karışımı için;

 4 adet doğranmış incir
 1 çay bardağı su
 2 yemek kaşığı şeker
 Yarım su bardağı badem unu
 Çeyrek su bardağı pudra şekeri

Kek için;

 2 su bardağı un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı tuz
 Yarım su bardağından biraz fazla süt
 1 yemek kaşığı vanilya
 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
 1,5 su bardağı şeker
 4 yumurta

Beyaz çikolata ganajı için;

 Yarım su bardağı şekerli süt
 Yarım su bardağı beyaz çikolata parçaları
 Dekor için 4 adet incir

Tarif:

1- Derin bir kabın içinde incir, pudra şekeri, şeker, su, badem ununu iyice birbirine karışana kadar karıştırın. Bir kenarda beklemeye bırakın.
2- Arçelik Ankastre Fırın’ı 250 derecede ısıtmaya başlayın.
3- Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birleştirin.
4- Başka bir kapta süt ve vanilyayı karıştırın.
5- Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’te tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar birer birer yumurtaları ekleyerek çırpın.
6- Unun yarısını tereyağlı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Süt ve vanilyayı da ekleyip birleşene kadar karıştırın. Kalan unu aynı karışıma ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin.
7- İlk olarak yaptığınız incir badem karışımını kek karışımının ortasına ekleyin ve hamuru yavaşça katlayın.
8- Kek hamurunu yağladığınız somun bir fırın tepsisine alın ve Arçelik Ankastre Fırın’da 80-90 dakika kadar pişirin. Kekiniz fırından çıkarttığınızda altın rengine çalmalı.
9- Fırından aldığınız kekin kenarlarını bir bıçak yardımıyla tepsiden ayırın fakat parçalanmaması için çıkartmadan önce 10 dakika kadar tepsi içinde soğutmayı unutmayın.
10- Pastayı soğuduktan sonra tepsiden çıkartıp bir tel üzerine alın.
11- Bu arada beyaz çikolata parçalarını Arçelik Ankastre Ocak’ta orta ateşte şekerli sütün içinde eritin ve ganajınızı hazırlayın.
12- Hazırladığınız ganajı kekin üzerine dökün. Dekorasyon için ayırdığınız 4 adet inciri ortadan ayırarak kekinizin üzerine koyun.
13- Kekiniz beş çayınızın yıldızı olmaya hazır, afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!