Son Güncelleme:
Mor Lahana Yatağında Çipura Tarifi
Nefis ekşili mor lahana ile fırında pamuk gibi pişmiş çipuralar… Çok kısa sürede zahmetsizce hazırlayacağınız bu tarife sofralarınızda mutlaka yer açın!
Yapımı için malzemeler
- 2 adet çipura
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet limon
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5-6 dal brokoli
Mor lahana için;
- Yarım mor lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Fırın
- Arçelik Ankastre Ocak
Mor Lahana Yatağında Çipura Tarifi Nasıl yapılır?
- Mor lahanayı iyice yıkayıp doğrayın.
- Geniş bir kaba, üzerine tuz ve limon suyunu dökün.
- Elinizle lahanaları iyice ovalayın.
- Lahanaları ovaladıktan sonra üzerine zeytinyağını dökün karıştırın ve servis tabağına alın.
- Çipuraları temizleyip bol suda yıkayın ve kurulayın.
- Üzerlerine birer çizik atıp balıkların karın kısımlarını tuzlayın.
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
- Bir kapta zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve karabiberi karıştırın.
- Balıkları yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
- Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı balıkların her iki tarafına da gelecek şekilde dökün.
- Balıkların karın kısımlarına kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ve birer adet defne yapraklarını yerleştirin.
- Isıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
- Pişen balıkları mor lahanaların üzerine alın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta haşladığınız brokolileri limonla beraber çipuraların yanına yerleştirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik