Ege’nin İncisi: Fırında Barbun Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Ege’nin İncisi: Fırında Barbun Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 15:05

İncecik derili, bembeyaz etli barbun balığının sadece kızartıldığını sanıyorsanız sizi tarifimize alalım. İşte bol baharatlı fırında leziz barbun tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

• 1 kg Barbun balığı
• 3 adet kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 adet patates
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tutam kekik
• 1 tutam kırmızı pul biber

Tarif:

1-Barbun balıklarını iyice yıkayıp temizleyin.
2-Soğanı ve patatesleri Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da doğrayın.
3-Doğradığınız soğan ve patatesleri Arçelik Ankastre Grion Fırın tepsisine dizin.
4-Sarımsakları ve defne yapraklarını da yerleştirin.
5-Üzerine barbun balıklarını dizin.
6-Bir kaseye zeytinyağı, karabiber, kekik, pul biber ve tuzu alıp karıştırın.
7-Hazırladığınız sosu balıkların üzerinde gezdirin.
8-Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Grion Fırın’da 30-35 dakika kadar pişirin.
9-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!