GeriBalık ve Deniz Ürünleri Domates Soslu Limonlu Kalamar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates Soslu Limonlu Kalamar

Domates Soslu Limonlu Kalamar
Abone Olgoogle-news

Lezzetli ve oldukça da besleyici bir deniz ürünü olan kalamarın yapabileceğimiz birçok tarifi var. Çeşit çeşit soslarla hazırladığımız kalamarın tavası, ızgarası, sotesi ve güveci de ayrı lezzette oluyor. Bu kez biz nefis domates sos eşliğinde limonlu kalamar hazırlayacağız. İşte kolayca hazırlayacağınız limonlu kalamar tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 500 g temizlenmiş halka halka doğranmış kalamar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet iri boy limon
  • Frenk maydanozu
  • Tuz
  • Karabiber

Marinasyon için;

  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı süt

Sos Malzemeleri;

  • 2 adet iri domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Ocak

Domates Soslu Limonlu Kalamar Nasıl yapılır?

  1. Temizlenmiş halka halka doğranmış kalamarları marine etmek için bir kase içerisine alıp üzerine soda, şeker ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurun.
  2. Üzerine sütü ekleyip ağzını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 2-3 saat dinlendirin.
  3. Eğer vaktiniz varsa 1 gece Arçelik No Frost Buzdolabı’nda bekletin.
  4. Sosu için domates, zeytinyağı, sarımsak, tuz, şeker ve karabiberi Arçelik Resital Doğrayıcı’ya alıp çekin.
  5. Arçelik Ankastre Ocak’ta bir sos tenceresine alıp orta ateşte 4-5 dakika pişirin.
  6. Hazırladığınız sosu soğuması için kenara alın.
  7. Dinlenen kalamarları pişirmek için Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alıp kızdırın.
  8. Üzerine kalamarları ekletip 3-4 dakika soteleyin.
  9. Ardından rendelediğiniz sarımsakları ve limon suyunu ilave edip 6-7 dakika daha pişirin.
  10. Suyunu çekmeye başlarken tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  11. İnce ince doğradığınız frenk maydanoz, limon dilimleri ve hazırladığınız domates sos eşliğinde servis edin.
  12. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik