Son Güncelleme:
Yoğurtlu kereviz mezesi tarifi
Kışın en faydalı sebzelerinden biri olan kerevizi bir de böyle deneyin.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
Yoğurt için;
1,5 litre süt
2 yemek kaşığı yoğurt
Kereviz mezesi için;
1 avuç ceviz
2 büyük kereviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş rendelenmiş sarımsak
500 gr yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
· Tadi Var Probiyotik Yogurt Ve Kefir Makinesi
Yoğurtlu kereviz mezesi tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi’nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
- 1 dakika sonra kapağı açın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
- 1 avuç cevizi havanda dövün.
- Kerevizlerin kabuklarını soyun ve kerevizleri rendeleyin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırın.
- Rendelediğiniz kereviz, tuz, karabiber ve sarımsağı tavada soteleyin.
- Cam bir kasenin içine sotelediğiniz kereviz ve hazırladığınız yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
- Ardından ceviz parçacıklarını ekleyin.
- Yoğurtlu kereviz mezeniz hazır.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu içerik.