GeriAtıştırmalıklar Yoğurtlu kereviz mezesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kereviz mezesi tarifi

Yoğurtlu kereviz mezesi tarifi

Kışın en faydalı sebzelerinden biri olan kerevizi bir de böyle deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

Yoğurt için;

1,5 litre süt
2 yemek kaşığı yoğurt
 

Kereviz mezesi için;

1 avuç ceviz
2 büyük kereviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş rendelenmiş sarımsak
500 gr yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kullanılan ürünler;

·       Arçelik Ankastre Ocak

·       Tadi Var Probiyotik Yogurt Ve Kefir Makinesi

Yoğurtlu kereviz mezesi tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi’nin içine metal kabı yerleştirin.
  2. Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
  3. Ardından yoğurt butonuna basıp, normal modu seçip başlatın.
  4. 1 dakika sonra kapağı açın.
  5. Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
  6. 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
  7. 1 avuç cevizi havanda dövün.
  8. Kerevizlerin kabuklarını soyun ve kerevizleri rendeleyin.
  9. Arçelik Ankastre Ocakta yer alan tavada zeytinyağını kızdırın.
  10. Rendelediğiniz kereviz, tuz, karabiber ve sarımsağı tavada soteleyin.
  11. Cam bir kasenin içine sotelediğiniz kereviz ve hazırladığınız yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
  12. Ardından ceviz parçacıklarını ekleyin.
  13. Yoğurtlu kereviz mezeniz hazır. 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu içerik.