GeriAtıştırmalıklar Somonlu Mini Atıştırmalıklar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Somonlu Mini Atıştırmalıklar

Somonlu Mini Atıştırmalıklar
Abone Olgoogle-news

İçleri nefis peynir ve avokado dolgulu mini atıştırmalık tarifi hazırladık. Üzerindeki füme somon dilimleriyle bu nefis mini lezzet şölenine bayılacaksınız!

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Tartolet hamuru için;

  • 250 g un
  • 125 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

İç harcı;

  • 4 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı ricotta peyniri

Üzeri için;

  • 1 adet salatalık
  • 10 dilim füme somon
  • 1 adet avokado
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Maydanoz

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Ankastre Fırın

Somonlu Mini Atıştırmalıklar Nasıl yapılır?

  1. Hamur için Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine un, tereyağı, yumurta ve tuzu alıp iyice karıştırın.
  2. Oluşturduğunuz hamuru streç film içerisine sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı'nda 15 dakika bekletin.
  3. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp yağladığınız tartolet kalıplarının içerisine yerleştirin elinizle kenarlara şekil verin.
  4. Tüm hamuru kalıplara doldurduktan sonra tartların tabanlarını çatal ile delin.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.
  6. Pişen ve Arçelik Ankastre Fırın'dan aldığınız tartlarınızı soğuması için bekletin.
  7. İç dolgusu için peynirleri bir kasede karıştırın.
  8. Salatalıkları el doğrayıcısı yardımıyla incecik dilimleyin.
  9. Avokadoyu ikiye kesin, çekirdeğini çıkarıp kaşık yardımıyla bir kase içerisine alın.
  10. Üzerine tuz, limon suyu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  11. Soğuyan tartoletlerin bazılarının içerisine peynir dolgusu bazılarını da avokado ile doldurun.
  12. Üzerine somon füme ve salatalık dilimlerini rulo yapıp koyun.
  13. Maydanoz dalları ile de süsleyip servis edin.
  14. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik