Son Güncelleme:
Somonlu Mini Atıştırmalıklar
İçleri nefis peynir ve avokado dolgulu mini atıştırmalık tarifi hazırladık. Üzerindeki füme somon dilimleriyle bu nefis mini lezzet şölenine bayılacaksınız!
Yapımı için malzemeler
Tartolet hamuru için;
- 250 g un
- 125 g oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- Bir tutam tuz
İç harcı;
- 4 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı ricotta peyniri
Üzeri için;
- 1 adet salatalık
- 10 dilim füme somon
- 1 adet avokado
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Maydanoz
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Ankastre Fırın
Somonlu Mini Atıştırmalıklar Nasıl yapılır?
- Hamur için Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine un, tereyağı, yumurta ve tuzu alıp iyice karıştırın.
- Oluşturduğunuz hamuru streç film içerisine sarıp Arçelik No Frost Buzdolabı'nda 15 dakika bekletin.
- Dinlenen hamurdan parçalar koparıp yağladığınız tartolet kalıplarının içerisine yerleştirin elinizle kenarlara şekil verin.
- Tüm hamuru kalıplara doldurduktan sonra tartların tabanlarını çatal ile delin.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Pişen ve Arçelik Ankastre Fırın'dan aldığınız tartlarınızı soğuması için bekletin.
- İç dolgusu için peynirleri bir kasede karıştırın.
- Salatalıkları el doğrayıcısı yardımıyla incecik dilimleyin.
- Avokadoyu ikiye kesin, çekirdeğini çıkarıp kaşık yardımıyla bir kase içerisine alın.
- Üzerine tuz, limon suyu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Soğuyan tartoletlerin bazılarının içerisine peynir dolgusu bazılarını da avokado ile doldurun.
- Üzerine somon füme ve salatalık dilimlerini rulo yapıp koyun.
- Maydanoz dalları ile de süsleyip servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik