GeriAtıştırmalıklar Patates kroket tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates kroket tarifi

Patates kroket tarifi

Ketçap eşliğinde çıtır çıtır bir lezzet şöleni...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta beyazı
Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

 

Kullanılan ürünler; 

 

·       Arçelik No Frost Buzdolabı

·       Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

Patates kroket tarifi Nasıl yapılır?

Tarif: 

  1. Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın.
  2. Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
  3. Püre haline gelen patateslerin içine tereyağı ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
  4. Pürüzsüz bir kıvama gelince nişasta, tuz ve karabiberi ilave edin.
  5. Hazır olan püreden orta büyüklükte parçalar alıp avucunuzda top şeklini verin.
  6. Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’ nın dondurucu bölümünde bekletin.
  7. Ardından her bir parçayı önce una sonra yumurta beyazı ve galeta ununa bulayın.
  8. Arçelik Fibona Serisi Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tavada sıvı yağını kızdırın.
  9. Ardından kroketleri kızartın.
  10. Patates Kroketleriniz hazır.
  11. Ketçap eşliğinde servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun!

 

Sponsorlu İçerik.