Son Güncelleme:
Patates kroket tarifi

Ketçap eşliğinde çıtır çıtır bir lezzet şöleni...
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta beyazı
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Kullanılan ürünler;
· Arçelik No Frost Buzdolabı
· Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
Patates kroket tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın.
- Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
- Püre haline gelen patateslerin içine tereyağı ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvama gelince nişasta, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Hazır olan püreden orta büyüklükte parçalar alıp avucunuzda top şeklini verin.
- Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’ nın dondurucu bölümünde bekletin.
- Ardından her bir parçayı önce una sonra yumurta beyazı ve galeta ununa bulayın.
- Arçelik Fibona Serisi Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin bir tavada sıvı yağını kızdırın.
- Ardından kroketleri kızartın.
- Patates Kroketleriniz hazır.
- Ketçap eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik.