GeriAtıştırmalıklar Ev Yapımı Patlıcan Ezmesi Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev Yapımı Patlıcan Ezmesi Tarifi

Ev Yapımı Patlıcan Ezmesi Tarifi
Abone Olgoogle-news

Yaz sebzeleri raflardan kalkmak üzere. Şimdi kış için patlıcan ezmesi hazırlamanın tam zamanı! Hazır konserveler yerine evde kendi leziz patlıcan ezmenizi yapabilirsiniz. Ara öğünlerinize, salata veya yemeklerinize lezzet katacak ev yapımı patlıcan ezmesi tarifi...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • Yarım kg domates
  • Yarım kg kırmızı kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik Ekmek Kızartma Makinesi

Ev Yapımı Patlıcan Ezmesi Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dörde bölüp ardından orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
  2. Üzerine tuz serpip acı suyunu bırakması için tuzlu su içinde 20-25 dakika bekletin.
  3. Sarımsakları soyup incecik doğrayın.
  4. Domatesleri soyun ve yemeklik doğrayın.
  5. Biberleri de küçük küçük doğrayın.
  6. Arçelik Ankastre Ocak'a geniş bir tencere alın zeytinyağını ekleyin ve üzerine biberleri atıp 2-3 dakika soteleyin.
  7. Sarımsakları ilave edin ve sotelemeye devam edin.
  8. Ardından doğradığınız domatesleri ekleyip 3-4 dakika daha pişirin.
  9. Suda beklettiğiniz patlıcanları iyice yıkayıp süzdükten sonra elinizle hafif suyunu sıkıp domateslerin üzerine ekleyin.
  10. Tuz ve karabiberi üzerine serpin.
  11. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin.
  12. Bu sırada kavanozlarınızı kaynar suda sterilize edin.
  13. Pişen patlıcan sosunuzu sıcakken kavanozlara doldurun, kapağını kapatıp ters çevirin.
  14. Kavanoz tamamen soğuduktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.
  15. Arçelik Ekmek Kızartma Makinesi'nde kızarttığınız ekmeklerin üzerine sürerek servis edebilirsiniz.
  16. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik