Son Güncelleme:
Enginar Pesto Sos Tarifi

Tezgahlarda tazecik mevsim enginarları çıkmışken nefis bir sos yapmaya ne dersiniz? Aromatik çam fıstığı ve fesleğenlerle yaptığımız bu pesto sosunu çok seveceksiniz!
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
- 15 adet enginar kalbi
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet fesleğen
- 1 limonun suyu
- Yarım çay bardağı toz parmesan peyniri
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik No Frost Buzdolabı
Enginar Pesto Sos Tarifi Nasıl yapılır?
- Enginar kalplerini ve fesleğenleri yıkayıp kenara alın.
- Sarımsakları soyun.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta bir sos tavasında çam fıstıklarının yağının çıkması için rengi dönene kadar kavurun.
- Enginar, sarımsak, fesleğen, limon suyu, çam fıstığı ve tuzu Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine alın ve karıştırın.
- Birkaç dakika çektikten sonra toz parmesan peynirini ekleyin.
- Ardından Arçelik Resital Doğrayıcı içine azar azar zeytinyağını ekleyip çalıştırmaya devam edin.
- Pürüzsüz bir kıvama gelince enginar pesto sosunuz hazır.
- Cam bir kavanoza koyun ve tüketene kadar Arçelik No Frost Buzdolabı'nda saklayın.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik