Modellik sanki komedi

Güncelleme Tarihi:

Modellik sanki komedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

MAX Dergisi’nin büyük Avrupa sayısı için Danimarkalı süper model Helena Christensen’le sıradışı bir çalışma gerçekleştirildi. Süper model Christensen, Avrupa çapında bir proje için ideal kadın olarak seçildi

Avrupa’yı temsil edip Avrupa çapında kapak olacak kadın için MAX Dergisi yetkilileri uzun süren karar aşamasından sonra Helene Christensen’i seçtiler. Almanya, İtalya, Fransa, Türkiye, Yunanistan, Macaristan ve Polonya’da MAX’in kapak kızı seçilen 30 yaşındaki Christensen, son birkaç aydır stilist sevgilisiyle Amerika’da yaşıyor, ama kalbini Avrupa’da bırakmış; ‘‘Avrupa benim vatanım, köklerim burada’’ diyor.

Avrupa’yı seviyor

Christensen, ‘‘Miss Europe’’ olarak Avrupa’nın en çok kültürel zenginliğinden hoşlanıyor. Krallar ve kraliçelerin birbirinden çok farklı dönemlerde bıraktıkları izlerden büyülendiğini söylüyor. Çocukluğundan beri sürekli seyahat yaptığı için Avrupa’da birçok yer görmüş. Mimariye tapıyor. En büyük zevki sokaklarda dolaşıp binalara bakmak. Prag ve Venedik’i masal şehirleri olarak tanımlıyor. Almanya’yı çok seviyor. En çok dev ormanlarını merak ediyor. Türkiye’yi görmemiş ama çok istiyor.

On yıl yoğun bir şekilde modellik yaptıktan sonra artık kendiğini geliştirebileceği şeyler yapmanın zamanının geldiğine karar vermiş.

Artık fotoğraf çekecek

Bundan sonra profesyonelce fotoğrafçılıkla uğraşmak istiyor; ‘‘Bazen kendimi o kadar yalnız hissediyordum ki yanımda birilerinin olmasını istediğim için parayla insan götürürdüm. Bir komedide rol almak gibiydi ve artık şov bitti, ben de işimi yaptım. Her zaman fotoğraf çekerdim ve artık bu işi profesyonelce yapacağım. Bir gün Ray Gun’ın yayımcısı Marvin Scott Jarrett ve bir arkadaşım gelip yeni bir dergi hazırladıklarını ve benim de işin bir parçası olmamı istediklerini söylediler. Eh, martta Nylon piyasaya çıkıyor. Şimdi gerçekten plansız bir şekilde sakinleşip seyahat edip fotoğraflarımı çekebileceğim bir özgürlüğe ihtiyacım var.’’

Christensen, dergi için kısa bir süre önce Martinique’e gitmiş ve ilk sayı için fotoğraflarını çekmiş. Kendi fotoğraflarını görmektense çektiği fotoğrafları görmeyi tercih ediyor.

Christensen, stilist olan erkek arkadaşıyla Amerika’da tanışmış ve son birkaç aydır da orada yaşıyorlar. Yine de kalbi Avrupa için çarpıyor. Birçok ülkeyi görme fırsatı olmuş, ama henüz Türkiye’ye gelmemiş.

Helena Christensen

1968 Noel’inde, 25 Aralık günü Kopenhag’da doğdu. Annesi Perulu, babası Danimarkalı’ydı. İlk kez üç yaşındayken modellik yaptı. 18 yaşında Danimarka güzeli seçildi. Okulunu bitirdikten sonra Paris’e gitti; aralarında Revlon, Chanel, Lagerfeld, Versace ve Prada’nın bulunduğu firmalar için çalıştı. Bütün seçkin moda dergilerine kapak oldu. Bir yıl önce modelliği bıraktı. Tahmini serveti yaklaşık 28 milyon mark. Chris Isaak’ın ‘‘Wicked Game’’ isimli video klibinde ve ‘‘Pret-a-Porter’’ ile ‘‘There is Something About Mary’’ filmlerinde oynadı. Önceki sevgilisi INXS’in geçen yıl ölen şarkıcısı Michael Hutchence’di. Şimdi bir stilistle birlikte ve Monaco’da yaşıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!