Moda 2000

Güncelleme Tarihi:

Moda 2000
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Moda yaratıcıları aylar öncesinden 21. yüzyılın modasını ilan ettiler. Amerikalı modacı Mary McFadden'in dişiliği öne çıkartan yeni koleksiyonu da büyük ilgi gördü.

Ünlü modacı Mary McFadden, ‘Kadınlar, yeni yüzyıla göz kamaştırıcı görüntüler sergileyerek girmeli’’ diyor. Orijinal buluşlarıyla dikkat çeken modacı kadınların yeni yüzyıla girerken işlemeler, boncuklar, değerli taşlar ve parlak kumaşlardan yapılmış kıyafetler giymelerini istiyor. New York'ta düzenlenen 2000 yılı defilelerinde McFadden'in sunduğu kıyafetler, kadınların da erkeklerin de soluklarını kesti. Boncuklar, işlemeler, brokar kumaşlarla yapılmış kıyafetler çok beğenildi. Moda yaratıcıları, yüzyıl boyunca kadınları kılıktan kılığa sokarak zaman zaman onlara erkeksi görüntü vermeyi tercih etmişlerdi. Bir ara uzay çağı kıyafetleri moda olmuş, kadınlar, bilimkurgu filmlerinde rol alan oyuncuları taklit etmek zorunda bırakılmışlardı.

Doğu’dan esintiler

Şimdi ise bir yüzyıl noktalanırken kadınlara dişiliklerini simgeleyen kıyafetler sunuluyor. Uzay çağının kadınları gerçeküstü görüntüler içinde değil göz kamaştırıcı, şık ve zarif olacaklar. McFadden da Moğolistan ve Hindistan kadınlarının geleneksel giysilerinden esinlenerek hazırladığı kıyafetleri, Batı dünyasının kadınlarına beğendirdi. Buda dininin gerçeklerini yansıtan tablolar da modacının ilgi odağı oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!