Miniklere sıcacık giysiler

Güncelleme Tarihi:

Miniklere sıcacık giysiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

BabyMexx ve MexxTeen serilerini tanıtan Mexx hayatı sevenleri giydirmek istiyor
Haberin Devamı

Artık insanlar moda olanı değil, hayat felsefelerini destekleyen ve rahat edebildikleri çizgideki giysileri tercih ediyorlar. Bu çok süslü kadife, payetli bir gece elbisesi de olabilir, dantellerle süslü bir bluz da, pamuklu bir pantolon da. Yeter ki karakteri olsun. Mexx de hayatı nasıl algıladığını, insanlara duyuruyor. Koleksiyonu beğenmeniz iyimser bir insan olup olmamanıza bağlı. Çünkü onlar dünyaya pozitif bir pencereden bakıyorlar. Üstelik bir bebeğin doğduğu andan itibaren bu giysilerle donanmasını istiyorlar. Bu amaçla BabyMexx ve MexxTeen serilerini sunuyorlar.

İlk grupta, MiniMexx isimli bir bölüm yer alıyor. Yeni doğmuş bebekler, iki yaşına kadar bu koleksiyondan yararlanabiliyorlar. Komik hayvan baskıları, canlı renkler bebeklerin de büyüklerin de gözüne hoş görünebilecek nitelikte. Fakat hedeflenen, bebeğin rahat etmesi. Özellikle keyifli bir şekilde oyun oynaması. Çeşitli kumaşlardan yararlanılmış. Örneğin, ‘‘Neşeli köstebek okula gidiyor’’ serisinde, denim ya da kanvas tercih edilmiş. Çizgili ve ekoselileri bile var. Ceketlerde ise kalın keten ve fitilli kadifeler var. Canlı renkler, ekru ve kırık beyaz gibi pastellerle birleşmiş.

Mexx'in 10-16 yaş grubu için hazırladığı koleksiyonda yer alan Retro Ski'de kullanılan malzemeler hakkında verilen bilgi şöyle: ‘‘Çağdaş genç kızlar için kadife aprelerle pamuk dimi kullanılıyor. Bayların kendilerine özgü sağlam, sert imajları; dayanıklı, kaba dokunmuş kanvas. Terry postu ve hoş görünüşlü, sıcak tutan sweatshirtler için 'boa' postu.’’ Üstelik bu giysiler kayak ve snowboard'a uygun desenlerde hazırlanmış. Yani kızlar karda yürüyen pamuk prenses, erkekler de kurt rolünde olacaklar gibi. Bu esprili giysiler, siyah, gri, deve tüyü, mavi, şeftali, kahverengi, sarı, krem renklerde.

Nostaljik küçüklere göre de bir koleksiyon mevcut. Mavinin parlak ve koyu tonları kullanılıyor. Ancak ‘‘erkeklere sert görünüş eklemek için’’ kahverengi ve yeşil de giysilerde yer alıyor. koleksiyonun temelinde naylon olmasına rağmen dokumalarda yün de tercih ediliyor. Trikolar da çizgili ve ekoseli çok moda. İşçi pantolonları da hayli gözde.

AMSTERDAM'DA ROMANTİZM

Mexx, koleksiyonlarını tanıtırken müşterileriyle dostluk bağını güçlendirmek amacıyla bazı keyifli faaliyetlerde de bulunuyor. Örneğin 15 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında alışveriş eden insanlar arasında yapılan çekilişte, iki çift dünyanın en romantik kentlerinden Amsterdam'da tatil hakkı kazandılar. Üç gün boyunca Amsterdam kanallarını, turistik yerlerini, müzelerini, restoranlarını, alışveriş merkezlerini gezerek, keyifli saatler geçirdiler. Bu tür organizasyonların devamı da gelecek.

Merkezi Hollanda'da bulunan ve geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına giren Mexx, en son koleksiyonunu tanıtırken, hayatı seven insanları giydirmek istediğini de hatırlattı. İnsanlar doğdukları andan itibaren Mexx giymeye başlayabilirler. Ayrıca yeni sezona girerken, şanslı bir çifti de dünyanın en romantik kentlerinden Amsterdam'a davet ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!