Mineralli kozmetikler yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mineralli kozmetikler yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2008 00:00

Son yılların moda akımı wellness (sağlıklı yaşam) kozmetikleri de etkiledi. İçinde doğal ve öğütülmüş mineraller bulunan, katkı maddeleri içermeyen, antioksidan bitki özleri, kökleri, doğal renk pigmentleri, meyve özleriyle zenginleştirilen mineralli kozmetikler, meraklılarına alternatifler sunuyor.

Bu kategoride, fondötenden allığa, mineral katkılı fırçaya kadar her çeşit ürün yer alıyor. Bazı firmalar da mevcut kozmetiklerine mineral katkısı yapıyor.

Dünyada mineral bazlı ürünler 35 yıldır var. Ancak asıl yükselişi, 10 yıl önce ABD’de başladı. Doğal ve sağlıklı olana ilgi arttıkça da yayıldı. Üretici firmaların sayısı arttı. Bazı firmalar, tüm ürünlerini mineralli hazırlarken, bazıları mevcut ürünlerine mineral katmaya başladılar. Bazı film yıldızları, çekim öncesi yapılan yoğun makyajlar için mineralli ürünleri tercih ediyor. Makyajlı olup doğal görünmek isteyenler özellikle tercih ediyor. Mineralli ürünler Türkiye’de SPA’lar, eczaneler ve bazı kozmetik marketlerinde satışa sunuluyor.

SON KULLANMA TARİHLERİ YOK

Mineralli ürünlerin tüm cilt tiplerinde uygulanması mümkün. Ancak dermatologlar, özellikle yağlı ve alerjik ciltler için öneriyor. Mineralli makyaj ürünleri, parfüm, pudra, alkol, boya, mineral yağ ve koruyucular, yani kimyasal maddeler içermiyor. Kimyasal maddeler bulunmadığı için de gözenekleri tıkamıyor. Tahriş etmiyor ve alerji yapma riskleri düşük. Hatta alerjik, reaktif, hassas ciltleri yatıştırma ve nemlendirme özelliği de bulunuyor.

En önemli avantajlarından biri, son kullanma tarihlerinin bulunmaması. Çünkü mineral içerikler tepkimeye girmiyor. Dolasıyla bozulmuyor. Bir başka avantajları da, yüzde kalın tabaka oluşturmamaları, yağ birikimlerine yol açmamaları. Bazılarında güneşin zararlı etkilerinden koruma özelliği de var.

Kimi mineralli kozmetiklerde C, A, K, E vitaminleri ve yeşil çay özü bulunuyor. Bunlar antioksidan etki yaparak, cildi serbest radikallerden koruyor. Yaşlanmayı yavaşlatıyor.

Güzellik mitleri!

Bitkisel kökenli ürünler iyidir, karın yumurtası yağıyla epilasyon yapılır, ısırgan otu saçları gürleştirir, hemoroid kremleri göz altı torbalarını toparlar, memeler ilaçla büyütülebilir, aloe vera cildi güzelleştirir, anti-aging ürünler gençliğinizi korur.... Bunlar gibi daha pek çok bilginin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. Satış stratejileri ve reklamların etkisiyle, ağızdan ağıza yayılan efsanelerden ibaret bunlar. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Turan’ın verdiği bilgiye göre işte bazı güzellik mitleri:

á Memeler ilaçla büyütülebilir: Yanlış. Meme büyütme hapları ve kremleri meme büyütmez, dikleştirmez. Meme büyütme için yeryüzündeki tek ve gerçek yol silikon meme protezleri. Yağ enjeksiyonlarının etkisi geçici.

á Hemoroid kremiyle göz torbalarına ve morluklara veda edin: Yanlış. Gözaltı kremleri sarkıp kırışmış göz kapaklarında yararsız. Yaşlanmayla göz kapaklarında cilt genişler, gevşer ve yüzeyi artar. Gözaltında oluşan torbalarsa yağ keseleridir. En iyi kremle dolu bir havuzda yüzülse dahi, torbaların azalmasında en küçük bir yararları olmaz. Kalıcı olarak kurtulmanın tek yolu ameliyat.

á Kırışıklıkları önlemekte botoks rakipsiz: Yanlış. Botoks, yüzün mimik kaslarını 6 ay geçici felce uğratarak yer etmemiş çizgileri dinlendirmekte eşsiz. Ama etkisi kalıcı değil. Dönem dönem tekrar edilmeli. Sarkmış ve yerleşik çizgileri olan yüzlerde hiç yarar sağlamaz.

á Lifting kremleriyle yıllara meydan okuyun: Yanlış. Sarkmış, genişleyip gevşemiş bir yüz derisini yok etmediği için hiçbir krem, hiçbir alet, hiçbir yöntem yüz cildini, bir kişiyi tatmin edecek kadar gençleştiremez, sarkmaları gideremez, çizgileri yok edemez.

á Anti-aging ürünleriyle gençliğinizi koruyun: Yanlış. Her zaman genç kalmak ve iyi görünmede mucizevi etkisi yok. Cildin yaşlanmasını da diğer organlarımız gibi, ancak vücut içinden alınacak önlemlerle ve kısmen de botoks ile erteleyebilirsiniz. Cildin yüzeyine sürülecek, hemen altına iğnelerle verilecek herhangi bir laboratuvarın hiçbir kremi ve ilacı yaşlanmayı önlemez, sadece cilde geçici bir dirilik kazandırabilir.

á Kalıcı bronzluk için havuç yiyin: Yanlış. Havuca turuncu rengini veren karotendir, deriyi ise "melanin" bronzlaştırır. Kanda aşırı karoten olması, insanı bronz değil sarı yapar.

á Bölgesel zayıflamak için alternatif çok!: Yanlış. Bölgesel zayıflama için tek gerçek yol liposuction. Bunun için önerilen ilaçlar, zayıflama iğneleri, gaz iğneleri, ultrason ve bölgesel zayıflama aletlerinin hepsi de gerçekte yararsız.

á Çatlakları yok edebilirsiniz: Yanlış. Çatlaklar, yanık izleri ve yara izlerini yok eden bir yöntem yok. Çatlaklar deri altındaki yara izleridir. Deri çatlakları ve yara izlerini gerçekten yok eden bir yöntem bulduğu gün zaten bütün dünya çalkalanacak ve bu haberin 24 saat içinde ulaşmadığı yer kalmayacaktır! O güne kadar çatlakları yok ettiğini iddia eden tüm yöntem ve kişilerden uzak durun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!