Meyhanede oyununa biletler 35 lira, mezeler ve limitsiz yerli içki dahil

Güncelleme Tarihi:

Meyhanede oyununa biletler 35 lira, mezeler ve limitsiz yerli içki dahil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2007 00:00

İstanbul Harbiye’de bir tiyatroya gittim ki, böyle gerçekçi bir oyun görmemişsinizdir. Oyun meyhanede geçiyor diye salon meyhane şeklinde düzenlenmiş. Koltuk moltuk yok. Masalara oturuyorsunuz. Kaç kişiyseniz ona göre rezerve edilmiş. Bir köşede fasıl heyeti, aynen meyhane gibi saz-söz de var. Önünüzde mezeleriniz, içkiniz, sohbet edip, şarkı söyleyip oyunu izliyorsunuz. (Ben abartıp sigara bile içtim.) Aşçı, garson, etrafınızda gördüğünüz herkes oyuncu.

Çoğunlukla rakı içiliyor. Yeni Rakı, oyuna sponsor olmuş. Her gösterimde 12 büyük aslan sütü gidiyor. 2 saat sürüyor. Eğlenceli, hafif, takip etmesi kolay bir oyun. Adı, Meyhanede. Eski bir İstanbul meyhanesindeki hayatı konu alıyor. Konu İstanbul olunca da başrollerde tabii ki Rum, Ermeni, Yahudi, külhani ve yosma gibi karakterler var.

Ermeni meyhaneci gerçek hayatta da Ermeni: Ararat Mor. Çok da komik bir adam. Az evvel sizi güldüren meyhaneci, oyun bitince masanıza oturuyor, mezenin hası nasıl yapılır, tarifini veriyor. Çünkü oyun bitince kalkmak zorunda değilsiniz. İsteyen müzik eşliğinde istediği kadar devam ediyor. Ama siz siz olun, oyuna gidecekseniz karnınızı doyurun. Rakı sponsorları var ama altlıklar biraz zayıf kalıyor.

Meyhanede oyunu, cuma ve cumartesileri olmak üzere haftada en fazla iki kez sergileniyor. Hangi günler olduğunu Ticketturk’ten takip edebilirsiniz. Bu akşam oynanıyor mesela. Biletler meze ve limitsiz yerli içki dahil 35 lira. (212) 241 35 45. Salon 80 kişilik, o yüzden rezervasyon şart. Oda Tiyatrosu’ndan en kısa zamanda pavyon, striptiz salonu gibi mekanlarda yeni oyunlar bekliyorum. Söz hepsine geleceğim.

Kadeh kadeh İtalyan şarapları

Mezzaluna, Anadolu Yakası’na bir şarap barı açtı. Ataşehir Hillside Trio’daki Il Chianti, aslında küçücük bir dükkan. İtalyan şarapları ağırlıklı. Brunella, Armarone gibi İtalya’nın en seçkin şaraplarının yanında, 18 çeşit yerli, 20 çeşit de yeni dünya şarabı bulunuyor kavlarında. Ünlü İtalyan düşünürü Fatih Terim’in dediği gibi: Pahalı şarap cüzdanı, ucuz şarap mideyi bozar (Esta ya alla banknot kaymeeeee, ya zıkkımella mucho!) Şişe fiyatları 45-270 lira ama dert etmeyin, 20 çeşit şarap dönüşümlü olarak kadehle tattırılıyor. Bunlar arasında Sangiovese (İtalyan, kırmızı, Toskana), Merlot Corvina (İtalyan, kırmızı), Villa Albius (rahat içimli bir İtalyan rozesi) ya da Yeni Zelanda Sauvignon Blanc’ı, Arjantin Shiraz’ı, Şili Chardonnay’i gibi çok özel seçmeler var. Kadeh fiyatları 10-14 lira. Il Chianti pazartesi hariç haftanın her günü 17.00’den itibaren açık. (216) 315 54 88.

Bayramda sanatçı turları

Bayramda ne yapacaksınız? Biliyorum daha çok erken ama şimdiden karar vermek isterseniz bazı avantajlarınız olacak. Jolly Tur bayrama özel sanatçı turları düzenliyor. Erken rezervasyon yaptıran sevdiği sanatçıyı 88 liradan başlayan fiyatlarla izleyebilir. Queen Elizabeth’te (Kemer) Bülent Ersoy ve Ebru Gündeş çıkıyor. Gecelik fiyatlar 132 liradan başlıyor. Lara’daki Limak Otel’de Serdar Ortaç ile Bengü var: 140 lira. Seda Sayan hayranları bu bayram Kemer’deki Mira del Mar Otel’de. Fiyatı 88 lira. Spice Otel’te ise hem Ebru Gündeş, hem de sıra gecesi var, 136 lira. Bu indirimli fiyatlar 3 Aralık’a kadar geçerli. (212) 444 06 44

NE VAR NE YOK

POPSEVENLERE

Nil Babylon’da

Penti reklamındaki bacaklardan hangisi Nil Karaibrahimgil’in? İnce ve güzel olanlar mı, yoksa bidon gibi kalın olanlar mı? Bu akşam gidilip görülecek. Nil, Vax Poetic’in konuğu olarak Babylon’da. Biletler 20-30 lira (212) 292 73 68.

SİRTAKİSEVENLERE

Yorgo Yasu’da

Bu akşam İstanbul manzarasına karşı bir Grek gecesine ne dersiniz? Tiro salata, skordalya, kalamar dolması, sahanaki ve sakızlı muhallebi cabası. Maestro Yorgo, akordeyonda Vangelis, buzukide Emilios ve orkestrası var. Yasu-Beyoğlu: (212) 249 52 31.

ELEKTRONİKSEVENLERE

Whitey Indigo’da

Indigo bu akşam tek kişilik bir orkestrayı ağırlıyor: Whitey. Elektro dünyasının bu özel ismi prodüksiyonlarını kaydederken tüm enstrümanları kendisi çalıyor. Whitey’in performansı saat 23.00’te, biletler 15-25 lira. (212) 244 85 67.

DİSKOSEVENLERE

Shantel Venue’de

Refresh The Venue’de bu akşam 2000 kişinin katılacağı büyük bir parti var. Sahnede DJ Shantel, Moskovalı başka DJ’ler ve Bizim Bedük olacak. Biletler Biletix’te 55 lira. www.biletix.com.tr. Bedava davetiye için: smirnoffexperienceturkey.com

ALATURKASEVENLERE

Sibel Can Bostancı’da

Sibel Can terör olayları dolayısıyla ertelediği konserini bu akşam verecek. İstanbul Bostancı Kültür Merkezi’ndeki konser saat 21.00’de. Biletler Biletix’te 45-68 lira. (216) 556 98 00. www.bgmonline.net.

Jenny Evans İJC’de

Normalde Münih’teki kendi kulübünde sahne alan Jenny Evans bu akşam ve yarın için İstanbul Jazz Center’da. Orijinal repertuvarında Latin ritimler kullanıyor. Giriş ayakta 50 lira. Masa rezervasyonu için: (212) 327 50 50.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!