Metropol insanının giysisi

Güncelleme Tarihi:

Metropol insanının giysisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN AVANT-GARDE MARKALARINDAN DERİSHOW İNSANININ YAŞI YOK

Son yıllarda Türkiye'deki moda sektörünü başarıya taşıyan firmalar arasında Derishow da var. Özgün çizgileri, avant-garde tasarımıyla içinden geldiği gibi giyinmek isteyenler tarafından hemen farkedildi. Yaratıcısı Fatoş Ahunbay, bu yılın Derishow'u anlattı.

Bizim kadınımız yaşsız. Hep 30'lu yaşlarda kalan, bu yaşın dışa vurumlarını paylaşan çağdaş, aktif, dolu dolu yaşayan kadın. Biz bu kadın için ayrıcalıklı tasarımlar sunuyoruz. Onun anatomisini, sosyal ve ekonomik eğilimlerini biliyoruz ve bu çerçeveler ışığında ayrıcalık vaat ediyoruz.

Bu yılki renk yaklaşımımızın net olarak tarifi zor; göze batmayan ama fark edilen renkler. Pembemsi kahveler, morumsu lacivertler, yeşilimsi griler, grimsi morlar, kahvemsi bejler gibi. Yani renksizliğin içindeki renkler. Dağlarda, topraklarda, ağaçlarda olan tüm sonbahar gölgelerini bu yıl kumaşlar, deriler ile ürünlerimize taşıdık. Deri bu yıl, özellikle sofistike kullanımda dünyada hâkimiyetini ilan etmiş durumda. Bizim koleksiyonlarımızda da her zamanki gibi hem kalite, hem de tasarım çeşitliliği olarak ön planda.

Kendi içimizde tamamlanan (küçük deri tayyörler, güderi veya deri pantolon üst takımlar gibi) veya kumaş altlar ile kullanılan deri-güderi bluz, blazerler, diz boyu redingodlar... Detaysız, deri kalitesini öne çıkartan parçalar olarak koleksiyonda yerlerini alıyorlar. Vücudu ikinci bir deri gibi saran büstiyerler, küçük elbiseler, parlak süetler koleksiyonun abiye kullanımına yönelik parçaları.

Pantolon en çok kullanılan alt. Bol erkeksi pantolonlar, bilekte biten dar paça pantolonlar ve özellikle bacak boyunu uzun gösteren üst dar paçası hafif bol, ayakkabıyı örten boyda pantolonlar... Dökümlü, erkeksi, yün streç, kadife, kış kotonu en çok strech içeriyor.

Kısa etekler, özellikle çizmeler ve topuklu ayakkabılar ile kullanılmak üzere tasarlanmış sofistike takımların altlarında.

Ayrıca spor kullanıma açık, genç yorumlu uzun etekler, özellikle trikolar, yün lycra basicler ve spor yorumun güderiler ile aktif yaşamın içine giriyor. Derin yırtmaçlar, anvelop kapanışlar, cep yorumları ve erkeksi ayakkabı ve botlar ile...

Dizboyu ceketler gerek pantolon, gerek kısa etek kullanımı ile vazgeçilmez bir siluet. Ceketler kullanılan değişik kuplar ve cep yaka ve kopça-kanca gibi kapanış detayları ile minimal fakat dinamik yorumlara sahip.

Deri kumaş miksi ceketler, koleksiyonun en ayrıcalıklı parçaları.

Bu yılki minimalist yaklaşım ile malzeme kalitesi en önemli tasarım unsurlarından biri olarak ortaya çıkıyor. Yün, ipek, kış kotonu gibi doğal malzeme önem kazanıyor. Kadife, devore, çift taraflı gibi kendisini taşıyan yünlü kumaşlar, dökümlü yün asetat kumaşlar günün her saatinde kullanılıyor. Tüm kumaşlarda, çok geleneksel yünlüler dahil olmak üzere, lycra belli oranda var. Bu özellik pantolon ve eteklerde kullanım rahatlığı getiriyor.

Uzun hırkalar, gerek pantolon gerek etekler ile şık kombinasyonlar oluşturuyor. Özellikle alternatif ofis giyimi için... Ceket içinde kullanılmak üzere tasarlanmış trikolar bu yıl özellikli ipliklerden ve daha kalın görünüşlü... Yün ipek karışımı iplikler, sure tone melanjlı iplikler koleksiyon renklerinde kullanılıyor.

Yaşamın minimalleştiği bu senede, çanta, kemer gibi aksesuarlar giderek takının yerini alıyor. Bu amaçla malzeme özelliği olan desenli, çizgili değişik finisajlı derilerden şık ve günlük kullanıma yönelik geniş bir grup tasarladık, tüm ürünlerin tamamlayıcısı olarak...

Brokar, kadifeli tafta, kadife, dantel, şifon ve ipek jarselerden oluşan abiye koleksiyonu, deri ve güderi etek ve pantolonlar ile de tamamlanan bir gece şıklığı vaat ediyor. Her şey Derishow kadınına dinamik, yaşayan ama yine de kadınsı bir görünüş sağlamak için.

Mini etekler, tüm feminitesi ile sokak ve ofis giyiminde öne çıkıyor

Bazen çok şık çizmeler ile, bazen dizboyu çorap ve spor ayakkabılar ile, vücut strüktürünü ortaya koyan lycralı basicler, ufak drapeler gibi kadınsı

detaylarla, bu günlük giyim tarzına dişilik getiriyor. Kalın saç örgülü süet ceketler sonbaharda dış, kışın iç kullanımıyla geniş bir konfor vaat ediyor. Antik finisajlı

derilerden yapılmış protest ceketler, bol cepli deri ve süet pantolonlar kalın trikolarla birlikte koleksiyonu tamamlıyor.

Her yerde cep var, kolda, paçada, sırtta, büyük, küçük...

Hayata yeni başlayan, 24 saat yaşayan genç, kentli kadın için tasarlanmış bir koleksiyon. Amaç, High Fashion ile Street Fashion'ın evliliği. Yani, kalite ve özgünlük, dinamizm ile birleşiyor. Kaşe, tweed, balıksırtı gibi klasik kumaşların pantolon, ceket, mini etek, tulum gibi zamanın dinamizmini yansıtan yeni kullanımlarıyla gelen erkeksi ama seksi bir görünüş... İşçi kıyafetleri gibi, bol cepli rahat kullanımlar, pantolon, etek ve hatta ceketlerle ofis hayatına giriyor. Metropol çalışanları için...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!