Mehmet Aslantuğ ve Sabrina

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Aslantuğ ve Sabrina
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2003 19:22

Atv’de Mehmet Aslantuğ ile Altan Erkekli’nin başrollerini paylaştığı bir dizi film başlayacak yakında. Dizinin tanıtımları sırasında Mehmet Aslantuğ bir televizyon kanalına “Bir İstanbul Masalı”nın (dizinin adı bu) konusunu anlatıyordu. Ben de Aslantuğ’un kötü bir senaryoya imza atmayacağına inandığım için, kanalda kaldım ve usta aktörü dinlemeye başladım. Dinler dinlemez de “Aaa... Sabrina bu!” dedim. “Sabrina’nın konusu bu!” ŞENAY ORDU YAZIYOR:

Haberin Devamı

“Ne iyi yapmışlar, ne keyifli bir filmdir o” diyerek, Mehmet Aslantuğ’dan, ekranda, “Dizinin konusu için Hollywood’un romantik komedi klasiklerinden biri olan Sabrina filminden esinlenildi” demesini bekledim..

Ama o, filmin adını dahi ağzına almadı.

Şaşırdım, yakıştıramadım.

İzleyenler bilir, Sabrina çok güzel ve sevimli bir filmdir.

İlk versiyonu 1954’te çevrilmiş. Başrollerinde ünlü  aktrist Audrey Hepburn ve Humprey Boggart’ın oynadığı bu ilk film benim her zaman favorim oldu.

Film, 1995’te de Julia Ormond ve Harrison Ford’un oyunculuklarıyla, aynı adla, günümüze uyarlandı.

Konusu şöyleydi,

Sabrina Fairchild çok zengin ve güçlü bir aile olan Larrabee’lerin özel şoförlerinin kızı. Görkemli evin müştemilatında ailesiyle yaşıyor. Uzun kahverengi saçlı, gözlüklü. Çirkin demeyelim de,... bakımsız bir küçük kız. Ve Larrabee ailesinin iki oğlundan, ciddi olan büyüğüne değil, uçarı ve çok yakışıklı olan küçüğüne aşık. Ama genç delikanlı kızımızın farkında bile değil.

Yıllar böyle geçerken Paris’e gidiyor Sabrina. Burada, moda dergilerinde “fotoğrafçı” olarak yükselirken, aynı zamanda alımlı ve hoş bir genç kadına dönüşüyor. Saçını da kestiriyor, imajını tamamen yeniliyor.

Yıllar sonra evine, babasının kanatları altına döndüğünde bu sefer küçük Larrabee de, ağabey de ona aşık oluyor. Film bu aşk üçgeni üzerine kurulu. Bir de paradan ve işten daha önemli şeyler olduğunun altını çiziyor kalın kalın. Sonunda Sabrina, çocukluk aşkını değil, işin başındaki olgun ağabeyi seçiyor eş olarak.

Şimdi gelelim “Bir İstanbul Masalı”nın konusuna. Mehmet Aslantuğ, dizide İstanbul’un önde gelen ailelerinden birinin, ciddi ve başarılı büyük oğlunu canlandırıyor. Ozan Güven de (İkinci Bahar’ın Ulaş’ı) Aslantuğ’un uçarı, yakışıklı erkek kardeşi rolünde. Ailenin bir de özel şoförü var Altan Erkekli’nin oynadığı. Onun da uzun kahverengi saçlı, gözlüklü ama dansta gelecek vaat eden bir kızı var.

Bize şimdilik anlatılan bu.

Eğer dizinin ilerleyen bölümlerinde kız yurtdışına burs kazanarak gider,  başarılı bir dansçı olur, dönüşte de gözlükleri atıp, havalı mı havalı bir genç kadın olarak evin büyük oğlunun kalbini çalarsa... işte o zaman çok üzülürüm.

Çünkü benim bildiğim Mehmet Aslantuğ senaryo Sabrina’dan esinlenerek yazıldıysa bunu açık açık söyleyecek bir aktördür.

Bu yüzden eminim ki dizi böyle ilerlemeyecek. Konu bambaşka şekilde gelişecektir.


SERDAR'IN NOTU: Sabrina'yı bilmediğim için, Şenay'ın bu yazısı hakkında yorum yapmayacağım. Ama, aklıma takılan birşey var. Başrolünü Belgin Doğuk'un oynadığı böyle bir Türk filmi yok muydu?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!