MEDYADAN : Magazin

Güncelleme Tarihi:

MEDYADAN : Magazin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2004 21:07


Hürriyet-Kelebek, 10 Mayıs

Haberin Devamı

Hülya Avşar hamilelik günlerinde kocası Kaya Cilingiroğlu’nun yaptıklarından bahsediyor:

Ya baba adayları ne durumda? Kaya bir kere sinemaya giderken kahyanın biri arabayı uzağa park etmemizi istedi diye adamın üstüne yürümüştü, ‘Sen görmüyor musun benim karım hamile’ diye. Bu tür davranışları dışında genelde stresli olmamı istemiyordu. Bebeğe müzik dinletirdi. Tenis topunun sesini dinletirdi çocuğa...”

Tenis topunun sesine de doyum olmaz!

*

BİRİSİNİN ANNESİ TURSİL KULLANMIŞ

Posta ve Star, 10 Mayıs

Posta’nın Tatlı Hayat köşesinde bir haber: “Ucuza getirdi - Manken Çağla Şıkel’i önceki gece Ulus’ta gördüm. Çağla Anneler Günü nedeniyle annesine sokaktaki çiçekçiden sarı papatya aldı. Üstelik sıkı pazarlık yaptı. Yani annesi için bile paraya kıyamadı. Çağla Hanım keşke Ulus Parkı’na gidip çiçek yolsaydınız. Böylece hediyeniz bedavaya gelirdi.”

Star-Box-Magazin vs’nin haberi: “Çiçeklerin sırrı - Gezip eğlenmeyi sevmesiyle tanınan Çağla Şıkel’i önceki gece Scala adlı kulübün önünde elinde çiçeklerle görenler bir hayli şaşırdı. Elinde bir buket çiçekle kulübe giren Çağla... daha sonra (çiçekleri) kulüpte sahne alan Serdar Ortaç’a vereceğini söyledi. Meğer ünlü manken Ortaç’ın son albümünü çok beğenmiş ve onu tebrik etmek için bu çiçeklerle bir jest yapmak istemiş.”

Birisi sallıyor ama, hangisi?

*

Haberin Devamı

VARLIK İSPATI PSİKOLOJİSİ

Hürriyet-Kelebek, 11 Mayıs

Kenan Doğulu, eski sevgilisi (sori, ex-sevgilisi) Tuğze Kazaz’la ilgili olarak diyor ki:

Tuğçe dediğim gibi çok zor bir dönem geçiriyor. Varlık ispatı psikolojisiyle ‘Kenan’sız da varım’ demeye çalışıyor.”

Freud mubarek!

*

HAKİKATEN, HİÇ DİRİLEN YOK MU?

Milliyet, 10 ve 11 Mayıs

Serin Duruş’tan...

- Hobilerim... Hamam böceklerinden nefret ederim. (Popstar birincisi Abidin)

- Gerçekten hiçbir zaman oturup da yaşım şu diye hesap etmedim... (İkinci Bahar adlı yarışmada yaşlılık kompleksi yapan bir yarışmacı.)

- Yani milyarlarca insan hep ölüyor, ölüyor... Hiç mi tekrar dirilmiyorlar yani bu insanlar? (Füsun Önal, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ı reenkarnasyon konusunda ikna etmeye çalışıyor.):

*

SAYAN HA?

Posta, 12 Mayıs

Posta’nın Türk basınına kazandırdığı Dobra dorba Seda Sayan köşesinden...

“... bir doktor günde 50-60 kişiye bakıyormuş, muayene edilen her hastaya da en az yarım saat ayırmak gerekiyormuş... Bu arada doktorların durumunu da düşünün hani!”

50 hasta x ½ saat = 25 saat

60 hasta x ½ saat = 30 saat

Günde 25-30 saat hasta bakmak hakikaten zor!

*

TAHMİN EDİYORDUK

Şok, 13 Mayıs

“Kocasından geçtiğimiz günlerde boşanan ve gece hayatının derinliklerine dalan manken Şenay Akay” diyor haber “çapkınlık suçlamalarına” şöyle cevap vermiş:

- Ben evliyken de böyle yaşıyordum!

Yes itiz!

*

HELAL PARA...

Sabah, 15 Mayıs

Hani bir kadın var, otobüsü umumhane yaptı, yakalandı, uslanmadı, üç kere de bu işi minibüste, kamyonette filan yaptırırken basıldı...

İşte bu kadın, Türkan Kaya, diyor ki:

- Ben kendimi devlete ve insanlığa adamışım
- Sağlık sektöründe insanların sağlığıyla oynayanlardan, hortumculardan çok daha faydalı bir insanım, Ben kimseyi kanser yapmıyorum. Devleti dolandırmıyorum. Yanımda çalışan her kadın sağlık kontrolünden geçiyor. Prezervatifsiz seks asla yaptırmıyorum.
- Ayrıca devlete para da ödüyorum. (Ne parası ödüyormuş?) Ödediğim cezalarla ve aldığım araçlarla devlete para ödüyorum...
- Bizi bitirmek isteyenler var...
- 15 yıldır bu mesleği yapıyorum, ailemi ve çocuklarımı bu meslekten kazandığım parayla geçindiriyorum, bu işi yapmak zorundayım.

İnsanın p..venk olası geliyor vallahi!

*

HAKİKATEN Mİ?

Posta, 15 Mayıs

Maxim adlı ‘erkek dergisi’ (ne demekse) dünyanın en güzel 100 kadınını seçmiş. Amerikalı şarkıcı ve sunucu Jessica Simson en seksi kadın seçilmiş. Diğerleri: Beyonce, Christina Aguilera, Anna Kournikova, Jennifer Lopez, Halle Berry, Paris Hilton, Janet Jackson, Angelina Jolly, Mirscha Barton ve Romjin Stamos.

Bu sayılanlar hakikaten dünyanın en güzel ve en seksî kadınları ise, benim bu işten emekli olma zamanım gelmiş demektir.

*

BRAVO !

Şok, 15 Mayıs

Türkücü Yavuz Bingöl memleketi olan Kars’ın Sarıkamış ilçesine okul yaptıracakmış. “Her sanatçının doğduğu yere karşı sorumluluğu var” demiş.

Okul yaptırandan Allah razı olsun!

Hele hele benim Kars’ıma okul yaptırandan, Allah gani gani razı olsun!

*

PAHALI DEMET!

Posta-Dolçe, 15 Mayıs

Demet Akalın’a soruyor muhabir, “Bu kez aşk sizi sakinleştirmiş gibi geldi...”

Cevap: “Doğru. Olaylara ılımlı bakmayı öğrendim. Ama Şebnem Özinal elimden kurtulamaz. Jübilemi onunla yapmayı düşünüyorum. En azından yüzüne tükürürüm. İnanın bu kadar ucuzluk görmedim.”

(Not: Aynı röportajın sonunda, işbu Pahalı Demet şöyle diyor: “Selçuk Çobanoğlu. Onunla aşk yaşamadım diye (Bu aşk yaşamak lafının ne manaya geldiğini de böylece anlamış olduk!) sponsoru olduğu bir magazin programında sürekli bana iftira attırıyor, karalamaya çalışıyor. İlk önce kaset albümü teklifiyle yanaşmaya çalıştı, sonra sabah programı sunmamı istedi. Açık açık ilişki teklif etti. Hayır, deyince çıldırdı, şimdi de ‘Seni bitireceğim’ diye tehdit ediyor. Ama buraya kadar. Sabrım taştı. Canlı yayında herşeyi anlatıp savcılığa başvuracağım. Artık yeter!”)

*

İLGİNÇ BİR HEDİYE

Takvim, 16 Mayıs

Yasemin Kozanoğlu 26.yaşına girmiş, annesi bir sürpriz doğumgünü partisi düzenlemiş ve beni davet etmemiş, alacağı olsun Ahu’nun... Neyse. Haber diyor ki “İlginç hediye - Sosyetik güzele en ilginç hediye kuzeninden geldi... Yasemin ‘İlk defa böyle bir hediye aldım’ dedi.”

Bilin bakalım, ‘İlginç hediye’ başlığıyla bir gazeteye haber olacak kadar aykırı hediye neymiş?

Az sonra...

*

ÖRTÜLÜ ÖZEL HAYAT

Gazeteler, 16 Mayıs

Annesi, genç Recep Tayyip’e çarşaflı bir kız beğenmiş, ama delikanlı gönlünü Emine Hanım’a kaptırmış. Anneyi zor ikna etmişler...

Haberin Devamı

Bu haber bütün gazetelerde vardı. Fotoğraflı. Gerçi ben först leydiliği Emine Hanım’a kaptıran ‘çarşaflı’ genç kızla, Emine Hanım’ın kılık kıyafetindeki farkı anlayamadım ama...

Bizi Allah korumuş, az kaldı çarşaflı bir başbakan eşimiz olacakmış!

Beterin beteri vars yani...

(Herkesin içinde Yunan Başbakanı’nın Emina Hanım’a sarılıp öpmesini ‘kişilerin özel hayatı’ diye sansürleyen Başbakanlık Basın Müşaviri Ahmet Tezcan ile Erdoğan Ailesi bakalım bu habere nasıl bir tepki gösterecekler Bu özel hayat değilse, nedir?)

*

HAV TU Bİ SOSYETİK?

Sabah’la Günaydın, 16 Mayıs

Sabah’ın ilavesi “4 adımda nasıl sosyetik olunur?” diye manşet atmış.

Magazin basınının, programlarının vazgeçilmez isimleri arasına nasıl girebilirsiniz? Muhabirimiz Rahşan Gülşan, her yaptığı haber olan ‘sosyetiklerden’ biri olmanın altın kurallarını araştırdı” diyor spotu.

Şöyleşmiş kural:

1-Saat 10.00 - İşe cilt bakımı ve makyajla başlıyor
2-Saat 12.00 - İkinci adım bakımlı saçlar ve bronz bir ten
3-Saat 15.00 - Doğru yerden doğru kıyafet almadan sosyetik olunmaz

4-Saat 20.00 - Yakışıklı bir parther, çok havalı bir otomobil

Güzel de, bir detay atlanmış:

5-Ertesi sabah - Yellenseniz bile ‘haber’ yapacak bir ‘magazin basını’ olmadan olmaz, asıl!

*

KALAN % 10 NEDİR?

Gözcü-Asabî, 16 Mayıs

Hülya Avşar’ın kızkardeşi olmaktan öte bir geçim kaynağı ve sıfatı yok, ama meslektaşlarım sağolsunlar (bakınız yukarıdaki alıntı) Türkiye’nin en meşhur kadınlarından biri.

Haberin Devamı

Helin Avşar demiş ki, “Hayatımın % 20’si aşk, % 60’ı aile, % 10’u da işten oluşuyor...”

Matematiği biraz zayıftır ablası, bakiye % 10’un ne olduğunu da ben söylerdim ama...

*

SEVİYELİ BİRLİKTELİKLER

Gala, 16 Mayıs

Son olarak (Selim’in ellerine sağlık diyerek) Gala’dan bir alıntı.

Çağla Şıkel yanında Levent Sarp adlı bir delikanlıyla bir bara gitmiş. Derken buraya Çağla’nın eskisi (!) Mehmet Aslan da gelmiş. (Birisi Mustafa Altıoklar’ın yeğeni, diğeri Fahrettin Aslan’ın oğlu sıfatıyla bu piyasadan ekmek yiyor...) Aslan, eski sevgilisinin yanındaki adamı ‘dışarıya davet edince’, Çağla Hanım kızımız hemen araya girmiş ve iki delikanlıyla konuşup meseleyi halletmiş. Nasıl halletmiş? Şöyle diyor haber: “Ve bir süre ikisiyle görüştükten sonra, mekana birlikte geldiği partnerini gönderip, geceye eski sevgilisiyle devam etmiş.”

Hasiyetli ve haysiyetli ilişkiler yani...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!