Manço’nun varisleri yine mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Manço’nun varisleri yine mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2004 00:16

Halk Bankası, Kanlıca’daki Manço Villası’nı üçüncü kişilere devredip mal kaçırmakla suçlanan merhum müzisyen Barış Manço’nun varisleri, eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço ile yeni eş Serdar Ahıskalı’yı mahkemeye verdi.

Mayıs 2000 tarihi itibariyle 476 milyar 160 milyon liralık kredi alacağı bulunan Halkbank’ın avukatı Suat Çekinmez, Barış Manço’nun varisleri, eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço ile yeni eş Serdar Ahıskalı’yı ‘kanuna karşı hile yapmak’la suçladı. Gerçek değerinin çok altında ve mal kaçırma amaçlı yapıldığı öne sürülen villaya haciz konularak satışın iptalini, icra yoluyla satışı için alacaklı bankaya yetki verilmesini ve yeni eş Ahıskalı’nın banka alacağı kadar tazminat ödemeye mahkum edilmesini isteyen Çekinmez, dilekçesini İstanbul 2’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’ne verdi. Barış Manço’nun ölümüyle birlikte varislerine geçen Kanlıca Muhtarbey Sokak’taki bahçe içinde yer alan lüks villanın önce davalılardan Serdar Ahıskalı’ya 36 milyar lira bedelle satıldığı, bu kişinin de villayı 95 milyar liraya diğer davalı Mehmet Bedri Toker’e devrettiği ifade ediliyor.

KANUNA KARŞI HİLE YAPTILAR

Ayrıca başvuruda Lale Manço’nun Ahıskalı’ya, onun da Toker’e yaptığı satışın hileli olduğu belirtilerek, ‘Zira davalıların, tasarrufun yapıldığı tarihte başka bankaya da muaccel hale gelmiş borçları bulunmaktadır’ deniliyor. Lale Manço’nun, değerinin çok altında, sonradan evlendiği Serdar Ahıskalı’ya, onun da Toker’e devrettiği Manço Villası’nın son olarak aileyle akrabalık ilişkisi bulunan Emine Sibel Ötkür’e kiralandığı da kaydediliyor. Avukat Suat Çekinmez, Lale Manço ve Ahıskalı’nın halen evli olduklarını belirterek, satışların, borcun doğumundan sonra yapıldığını vurguladı. Davanın, 5 yıllık dava açma süresinin bitimine kısa süre kala ve zamanında açıldığı kaydedilen dilekçede, satış tasarrufunun iptali, villaya teminatsız olarak haciz konulması, dava konusu gayrimenkulün icra yoluyla satışının yapılması için Halkbank’a yetki verilmesi, ayrıca Ahıskalı’nın gayrimenkul değeri kadar tazminata mahkum edilmesini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!