Yücel Arzen kimdir? Ayasofya şarkısı yazarı Yücel Arzen’in hayatı

Güncelleme Tarihi:

Yücel Arzen kimdir Ayasofya şarkısı yazarı Yücel Arzen’in hayatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2020 15:39

Yücel Arzen kimdir sorusu, Ayasofya şarkısının yayınlanmasının ardından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yeni bir video yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımın ardından Yücel Arzen merak edilen isimler arasında yerini aldı. İşte birçok ünlü şarkıya imza atan ünlü müzisyen ve piyanist Yücel Arzen ile ilgili bilgiler…

Haberin Devamı

Ayasofya ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaşımının ardından Ayasofya şarkısı söz ve müziğini yapan Yücel Arzen merak edilen isimler arasında yerini aldı. İşte Ah Le Yar, Yalancı Bahar gibi unutulmaz parçalara imza atan ünlü piyanist ve müzisyen ile ilgili detaylar…

YÜCEL ARZEN KİMDİR?

1970 yılında Adana'da dünyaya gelen Yüzel Arzen müzisyen ve piyanisttir. 1988 yılında İ.T.Ü Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı’na girmeye hak kazanmıştır.Nida Tüfekçi ve Yücel Paşmakçı ile Türk Halk Müziği; Erol Sayan, Selahaddin İçli ve Nurten Erberk ile Türk Musıkisi; Fayruz Tüzün ve Jirayır Arslanyan ile armoni-kontrpuan; Faris Akarsu ve Can Çoker ile piyano çalıştı. 1994 yılında İ.T.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü T.H.M Ana Bilim Dalı Bölümü’nde yüksek lisans yapmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Birçok ünlü isimle çalışan Arzen, sekiz yıl boyunca Onur Akın ve İbrahim Sadri 'ye piyano ve bağlama çalmıştır.

150'ye yakın şarkı formundaki besteleri, Cem Karaca, Sertab Erener, Kıraç, Haluk Levent, Ahmet Özhan, Bülent Ersoy, Funda Arar, Mahsun Kırmızıgül, Ali Şan gibi isimler tarafından yorumlandı.

Yücel Arzen’in Kimseler Bilmez, Erzurum, Mehmet Akif, Bir On Şarkı gibi albümleri de bulunmaktadır.

2001 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından hazırlanan 'Şiir Şehir İstanbul' adlı eserin müziklerini yazdı. Eserleri Fatih Akın’ın Duvara Karşı, İstanbul Hatırası ve Ömer Vargı’nın İnşaat adlı filmlerinde seslendirildi.

Başta ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın 'Güllü' adlı oyunundan haraketle Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen müzikal olmak üzere birçok tiyatro oyunu ve çocuk oyununun müziklerini yazdı.

2007 yılında T.C.D.D tarafından hazırlanan 'İstasyon Şefi, Eliyle' adlı albümün müziklerini besteledi.

2008 yılında Devrim Gürenç ile birlikte çıkardığı ‘Bir Aşk On Şarkı’ adlı albümde Yarim Yarim, İki Alyans ve Yalancı Bahar eserleri bulunuyor.

Alişan’ın seslendirdiği Ah Le Yar şarkısının söz ve müziği de Yücel Arzen’e aittir.

Haberin Devamı

Yücel Arzen kimdir Ayasofya şarkısı yazarı Yücel Arzen’in hayatı

BAKMADAN GEÇME!