Son dakika... Ünlü müzisyen İlyas Tetik hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2021 12:31

"Seni Buldum Ya", "Yıllarım", "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" gibi bir çok esere imza atan besteci, keman virtüözü İlyas Tetik (60) hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Oğlu İlkkan Tetik, babasının ölüm haberini doğrularken " Çok üzgünüz" dedi.

Uzun süredir Muazzez Ersoy’la çalışan Tetik, geçenlerde şarkıcıyla bir araya gelip yeni çalışmalar için kolları sıvadıklarını duyurmuştu. Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya ve Ebru Gündeş gibi birçok ünlü isimle de çalışan Tetik’in maddi sıkıntılarından dolayı Sarıyer’deki evinde intihar ettiği öğrenildi. Tetik’i bulan ailesi hemen durumu polise bildirdi. Sarıyer Asayiş Büro ve Olay Yeri İnceleme ekipleri eve gelip incelemelerde bulundu. Ünlü bestecinin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Tetik’in ölümü sanat dünyasında da şoke etkisi yarattı. Sanatçılar, müzisyenin ani ölümü karşısında üzüntülerini sosyal medyada paylaştı.

ÇOK ÜZGÜNÜM
Tarkan, ünlü müzisyene böyle veda etti:

Son dakika... Ünlü müzisyen İlyas Tetik hayatını kaybetti


MUAZZEZ ERSOY: Ne diyeceğimi ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Acı haberi aldığım andan itibaren kendimde değilim. Ben sadece çok kıymetli ve değerli, üstad bir müzik adamını değil; dostumu, arkadaşımı, abimi kaybettim.

Haberin Devamı

SEDA SAYAN: Çok üzüldüm çok kıymetli müzik adamı Rabbim üzerine nurlar yağdırsın

IŞIN KARACA: Tüm camiamızın başı sağ olsun. Her ölüm erkendir. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabırlar versin.
Çok üzgünüm.

PETEK DİNÇÖZ: Mekanı cennet olsun ışıklarla uyusun

NURDAN TORUN: Müziğimizin mihenk taşı önce muhteşem insan , sonra müzisyen ,orkestra şefimiz, biriciğimiz İlyas Tetik.. Keman virtüözü, bestekar, müzik yönetmeni, büyük ustayı kaybettik..
Derin bir üzüntü içindeyim ..😔
Yüce Rabbim onu en güzel katında ödüllendirsin, rahmetiyle muamele eylesin dua ile .

Son dakika... Ünlü müzisyen İlyas Tetik hayatını kaybetti

MÜZİKLE GEÇEN BİR ÖMÜR
Ünlü müzisyen, "Seni Buldum Ya", "Yıllarım", "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" gibi çok sevilen eserlere imza attı. Tetik'in albümlerinde müzik yönetmenliği yaptığı yıldızlar arasında Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Müşerref Akay, Gönül Akkor, Faruk Tınaz, Ahmet Kaya, Gönül Yazar, Ebru Gündeş, Petek Dinçöz ve Şevval Sam gibi isimler bulunuyor.

Usta müzisyen ayrıca Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Ajda Pekkan ,Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel, Özcan Deniz gibi birçok sanatçıyla da aynı sahneyi paylaştı.

Son dakika... Ünlü müzisyen İlyas Tetik hayatını kaybetti



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!