Usta kalem Umur Bugay, toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Usta kalem Umur Bugay, toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2019 14:42

Yapımcı, yönetmen ve senarist Umur Bugay, toprağa verildi. Geçirdiği kalp krizi sonucu 78 yaşında hayatını kaybeden Umur Bugay'ı son yolculuğunda dostları yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Bugay'ın Şakirin Cami'inde kılınan cenaze namazına 'Bizimkiler' dizisinin oyuncularından Erdal Özyağcılar, Cihat Taner, Rutkay Aziz, Meral Çetinkaya, Atılay Uluışık, Ayşe Kökçü, Hababam sınıfı oyuncuları, yapımcı Türker İnanoğlu, Müjdat Gezen, Ali Poyrazoğlu, Şevket Altuğ , Menderes Samancılar, Suha Uygur ve Necmi Yapıcı gibi çok sayıda yapımcı, sinema ve tiyatro oyuncusu katıldı. Merhum Umur Bugay'ın eşi Ayşecan Bugay, oğlu Ömer ve kızı Zeynep Bugay, taziyeleri kabul etti. Umur Bugay'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılının cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı Aile Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Usta kalem Umur Bugay, toprağa verildi


SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİM

Haberin Devamı

'Bizimkiler' dizisinin oyuncularından Atılay Uluışık, "Büyük bir kayıp. Sözün bittiği yerdeyim" dedi. 

ÇOK ÖZLEYECEĞİZ

Usta oyuncu Ayşe Kökçü, "Kendisi .ok sevdiğimiz, saydığımız bir dostumuz, arkadaşımızdı. Zamansız bir kayıp oldu diye düşünüyorum. Çok özleyeceğiz. Birlikte çok güzel bir iş yaptık. Ara ara telefonla konuşuyorduk. Derin bir rahatsızlığı yoktu. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Usta kalem Umur Bugay, toprağa verildi



“CENAZELERE ABONE OLDUK”

Usta sanatçı Müjdat Gezen’de cenaze törenine katılan isimler arasındaydı. Müjdat Gezen üzüntüsünü dile getirerek “Çok sevdiğim, çok sevecen ve akıllı bir meslektaşımızı kaybettik. Çok üzüntülüyüm zaten bu camiye abone olduk. Bu ay 6. gelişim sevdiğim değerli dostlarımı kaybediyorum. “ dedi.

“USTAMIZI KAYBETTİK"

Yapımcı senarist Birol Güven’de büyük üzüntü yaşadığını belirterek “Ben ustamı, büyüğümü kaybettim. Kendisi bizim ve televizyon tarihi için büyük bir değerdi. “ dedi

Ankara'da 1940'ta dünyaya gelen Bugay, sanat hayatına 1962'de öğrenciyken başladı ve Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Halk Oyuncuları ve Dostlar Tiyatrosu'nda oyuncu, yönetmen, dramaturg olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Usta kalem Umur Bugay, toprağa verildi

Umur Bugay, oyun yazmaya 1972'de başladı, yazdığı oyunların çoğu Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda sahnelendi.
"Hasip ile Nasip", "İşte Hayat", "Davacı", "Postacı", "Aslan Bacanak", "Avni Babanın Çocukları", "Hababam Sınıfı", "Deli Yunus" ve "Çöpçüler Kralı" gibi ünlü filmlerin senaryolarına imza atan Bugay, asıl üne TRT'de yayınlanan "Bizimkiler" dizisiyle kavuştu.

"Koltuk Sevdası", "Duruşma", "Komşu Komşu", "Oğlum Adam Olacak", "Saygılar Bizden", "Yoksul", "Namus Düşmanı", "Köşeyi Dönen Adam", "Kapıcılar Kralı", "Deli Yusuf" ve "Cemil" gibi film ve dizilerin senaryolarını da yazan Bugay'ın, 1976'da "İşte Hayat", 1978'de ise "Çöpçüler Kralı" senaryoları, Antalya Film Festivali'nde en başarılı senaryo ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Usta kalem Umur Bugay, toprağa verildi


Bugay'ın kaleme aldığı "Türk Küçükleri" adlı öykü kitabının yanında, anılarını yazdığı "Oğlum Adam Olacak" kitabı da 2017'de yayımlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!