Türkiye’de ayak basmadığımız yer kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de ayak basmadığımız yer kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 08:30

“Oflu Hoca’nın Şifresi”, “Ali Baba ve Yedi Cüceler” gibi ilgi gören komedi filmlerinde rol alan Çetin Altay, interaktif skeçli gösterisi “Çetin Altay Show” ile sahnelere dönüyor. Bu şovla seyirciyi güldürmeyi hedeflediğini ifade eden Altay, Türkiye turnesine çıkıp birçok şehirde oyunu seyirciyle buluşturacak.

Haberin Devamı

◊ Çetin Altay Show projesi nasıl ortaya çıktı?

- 3-4 senedir bu proje aklımdaydı. Ekiple bir araya geldik, çalışmalara ve provalara başladık. Gösteri skeç skeç ilerleyecek. Hayatın içinden, yaşanmış olan, olması muhtemel hikayeleri ete kemiğe büründürüp, seyircinin karşısına komik ve eğlenceli, biraz da mübalağalı bir şekilde çıkaracağız. 26 Kasım’da Samsun, 1 Aralık’ta Rize, 3 Aralık’ta da Trabzon’da gösterimiz var.

◊ Gösteride tek mi yoksa birden fazla karakteri mi canlandıracaksınız?

- Bu gösteride birçok skeç sergileyeceğiz. Hepsinde ayrı karakteri canlandırıyorum. Hepsinin de farklı şiveleri olacak.

◊ Tek kişilik gösteri de yapabilirdiniz. Neden kalabalık bir şov konseptini tercih ettiniz?

- Kalabalık daha eğlenceli. Böylesi hem tiyatro hem de kabare lezzeti verecek izleyiciye. Hikayeleri konservatuvardan arkadaşlarla sahnede skeç olarak verelim istedim. Aslında bu gösteri interaktif olacak. Daha önce tek kişilik gösteri yapıyordum, uzun zamandır yapmıyorum. Ama yakında tekrar deneyebilirim.

Haberin Devamı

◊ Yaşanmış hikayeleri sahneye taşıyorsunuz. Çocukluktan mı, yoksa ünlü olduğunuz zamandan sonrasını mı kapsıyor?

- Öncesinden başlıyor aslında. Çocukluğumda çok sevdiğimiz bir amcamız vardı, o da var mesela. Onu heybeye atıp bunu mutlaka oynamalıyım dediğim bir tipti. Çok da eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Ama daha çok askerlikten sonraki dönem. İçinde Oflu Hoca karakterinden de hikayeler olacak. Askerlik ve sonrasında bir ticaret hayatım olmuştu. Oradan, sektörden herkesin aşina olduğu hikayeler aslında.

KENDİMİ YALNIZLIĞA İTERSEM TEHLİKELİ OLUR

◊ Siz toplumla iç içe bir oyuncusunuz. Buradan da besleniyorsunuz değil mi?

- Helikopterle gezmiyorum ondan! Şaka bir yana kendimi bir yalnızlığa itersem orada tehlike olur.

◊ Turneye Karadeniz’den başlamanızın özel bir nedeni var mı?

- Bir görelim istedik. Aslında Trabzon, Rize, Samsun’du ilk planımız. Şimdi değişti. Samsun’da oynayıp geleceğiz, sonra Trabzon ve Rize’ye gideceğiz. Sonrasında çok geniş çaplı bir turne planlıyoruz. Hem yurtdışı hem de yurtiçinde ayak basmadığımız yer kalmasın istiyoruz. Bunlar biraz da diğer yapacağım işlerin zaman ayarlaması ile ilgili. Şimdi sürekli gelen senaryoları okuyup değerlendiriyorum. Diğer işlerimin de izin verdiği tüm zamanlarda oyunumuzu sergileyeceğiz.

Haberin Devamı

◊ Sinema da devam ediyor bir yandan yani...

- Zaten iki tane filmim var. “Bana Bir Soygun Yaz 2” bugün vizyonda hatta. Sonra bir çekime girecektik ama birkaç oyun oynadıktan sonrasına planladık. Onun senaryosu revize ediliyor, o da çok eğlenceli bir iş olacak. Yaza kadar doluyum. Fakat oyunu oynamak için fırsatlar yaratacağız.

◊ Türk izleyicisini nasıl buluyorsunuz? Her bölgeden aynı ilgi mi oluyor yoksa şehir şehir değişiyor mu?

- Hiç öyle bir ayrım yapmıyoruz. Bir yere bağlı kalmadan, herkes izlesin beğensin isterim. Sinema filmi çektiğimizde insanlar sinemaya gidip izliyor. Görüntümüzü görüyorlar, ama bu oyunla biz onların ayaklarına gideceğiz.

Haberin Devamı

◊ İnteraktif gösteri yapmak bu işin en zor kısmı mıdır, bunu yapabilen mi iyi komedyendir?

- Kesinlikle öyle. Tek kişilik gösteriler de yaptım ama interaktif daha zor. Zaten komedi matematik isteyen bir şey olduğu için komedi başlı başına zor. Seyirciyi ağlatmak çok kolay da güldürmek öyle değil. Aksini iddia eden varsa konuşalım. Zor bir şeyin altına imza atıyoruz, umarım en güzel şekilde yaparız. Dokunabildiğimiz kadar insana dokunmak istiyoruz.

MESAJ VERME KAYGIMIZ YOK

  Çetin Altay Show’a izleyici neden gitsin?

- Aslında işi pişiren, bizi güldüren seyircidir. Biz orada coşarız. Gülmeye gelin. Sadece bir tiyatro oyunu değil, müzik, eğlence ve komedi bir arada bu şovda.

Haberin Devamı

Hep komedyenlere “mesaj vermiyor” diye eleştiri gelir. Komedinin birinci görevlerinden biri bu mudur? Güldürsün ama mesaj da versin...

- Komedinin mesaj vermek gibi bir misyonu olduğunu düşünmüyorum. Benim de öyle bir kaygım yok. Mesaj almak isteyen gelsin özel konuşalım. Amacımız insanları eğlendirmek ve güzel vakit geçirtmek. O vakti geçirirken “doğru söylüyor” dedirtebiliyorsak ne mutlu bize.

BAKMADAN GEÇME!