Türk Tiyatro Festivali ‘Sanata Evet’ diyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Tiyatro Festivali ‘Sanata Evet’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:11

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları ve Tiyatro Frankfurt iş birliğiyle 4’üncü kez düzenlenecek Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, 5-15 Mayıs arasında yapılacak. Türk tiyatrosunu tanıtmayı amaçlayan festivalin İstanbul’daki tanıtım toplantısına katılan Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Frankfurt Türk Tiyatro Festivali Başkanı Kamil Kellecioğlu, bu yılki sloganın ‘Sanata Evet’ olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

KAMİL Kellecioğlu, festival boyunca 25 etkinlik gerçekleştirileceğini kaydederek, “Güzel bir şey yapmak istedik. Bana kalırsa güzellik göreceli değil bulaşıcıdır. Tiyatro bizim en insan yanımız. Gelin hep birlikte bu güzelliği dünyaya bulaştıralım. Gelin bütün çirkinlikleri güzelliklere ulaştıralım” dedi.
Festivalin kültürlerarası bir köprü işlevi gördüğünü dile getiren Kellecioğlu, “Türk tiyatrosunun gelişimini uluslararası platforma taşımak ve yabancı sanatseverleri oyunlarımızla buluşturmak, ülkemizin zengin kültürel geçmişini ve Türk tiyatrosunun bugünkü yansımalarını tanıtmak amacıyla çıktığımız bu yolda, Frankfurt Türk Tiyatro Festivali büyük önem taşımaktadır. Frankfurt’ta Türkçe konuşan tiyatro kültürlerarası diyalog için bir köprü oluşturmak idealindedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Festival programı hakkında da bilgi veren Kellecioğlu, şöyle dedi: “Beş tane büyük prodüksiyonlu oyunumuz var. Adana Devlet Tiyatrosu, Pangar Tiyatrosu, Talimhane Tiyatrosu, Entropi Sahne ve Seyir Tiyatrosu’nun çocuk oyunuyla, birbirinden değerli oyunlar ve oyuncularımız bizimle birlikte olacak. Atölye, söyleşi ve panellerin yanı sıra çocuklarımız için yapılacak yaratıcı drama ve çocuk tiyatro atölyeleriyle çocuklarımızı da unutmamış olacağız.”

Türk Tiyatro Festivali ‘Sanata Evet’ diyor

Türk Tiyatro Festivali ‘Sanata Evet’ diyor
TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI OYUNLAR

Festivalin onursal başkanlarından Tamer Levent de, “Tiyatro Frankfurt orada kendi oyunlarını oynuyor. Festivaller olduğu zaman hem Tiyatro Frankfurt’un işlevi hem de festivalin kültürel özelliği başka bir boyut kazanıyor. Giden oyunlara bakın, hepsi de beğenilmiş, Türkiye’nin yüz akı oyunları. Tabii Alman izleyiciler müthiş şaşkınlığa kapılıyor ve oyunlarımız onların hoşuna gidiyor. Belki bizim Türkiye’de kıymetini bile bilmediğimiz oyunlar, orada çok daha değerli hale gelebiliyor” dedi.
Toplantıya katılan oyuncu Ayla Algan, Aliye Uzunatağan ve Hakan Meriçliler de birer konuşma yaptı.

Haberin Devamı

FESTİVALDE 5 OYUN SAHNELENECEK

Festivalde Adalet Ağaoğlu’nun yazdığı ‘Kozalar’ 5 Mayıs’ta, Martin Mcdonagh’ın yazdığı ‘Yastık Adam’ 12 Mayıs’ta, Uğur Saatçi’nin yazdığı ‘Bu da Geçer Ya hu’ adlı müzikal komedi 13 Mayıs’ta Russelsheim’de sahnelenecek.
Elif Şafak’ın ‘Baba ve Piç’ adlı oyunu 6 Mayıs’ta, Derya Yıldırım’ın ‘Yuno’ adlı çocuk oyunu 7 Mayıs’ta Frankfurt’ta izlenebilecek.
Festivalde yaratıcı yazarlık atölyesi ve tiyatro oyunculuk atölyesiyle çocuklar ve yetişkinler için yaratıcı drama atölyesi de düzenlenecek.

ÜNLÜ OYUNCULAR FRANKFURT’A GELİYOR

Haldun Dormen, Ayla Algan, Ayşenil Şamlıoğlu, Erkan Avcı, Aysan Sümercan, Zerrin Tekindor, Demet Evgar ve Binnur Kaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu festivale katılacak.

BAKMADAN GEÇME!