Ayşe Şule Bilgiç: Tüm Türkiye bu filmi izleyecek

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Şule Bilgiç: Tüm Türkiye bu filmi izleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 15:31

Türkiye’nin en sevilen çizgi film kahramanlarından olan Pepee’nin ilk sinema filmi “Birlik Zamanı” dün vizyona girdi. Düşyeri Çizgifilm ve Animasyon Stüdyosu’nun kurucusu, Pepee karakterinin yaratıcısı ve müzisyen Kıraç’ın eşi Ayşe Şule Bilgiç, film hakkında merak edilenleri anlattı. Bilgiç, tüm Türkiye’yi bu filmi izlemeye davet etti.

Haberin Devamı

◊ Pepee’ye bir sinema filmi yapma fikri ne zaman, nasıl ortaya çıktı?
- Aslına bakarsanız 8 senedir bunun hayalini kuruyoruz. Ama Türkiye’de çizgi film yapmak çok zor bir iş. Biz yapımlarımızın tamamını yerli iş gücü ile Türkiye’de üretiyoruz. Bir avuç Düşyeri çalışanının kurduğu bir düştü Pepee’nin sinema filmi. Artık gerçek oldu.

◊ Film dün vizyona girdi. İzleyenler yabancı animasyonlar kadar keyif alacak mı sizce?
- Alacak tabii. Çok heyecanlıyız. “Birlik Zamanı” filminde seyirciye farklı duyguları yaşatmak istedik. Önce biraz duygulanacağız, sonra müthiş bir maceraya şahit olacağız. Urfa-Göbeklitepe, Adıyaman-Nemrut, Kapadokya’da geçen bir macera...

◊ Filmin adı “Birlik Zamanı”. Geçirdiğimiz zor süreçlerden mi çıktı isim?
- Aslında biz Düşyeri Çizgifilm ve Animasyon Stüdyosu olarak kurulduğumuzdan beri hep bu söylemdeyiz. Ülkece bu kadar zor günlere girmeden önce de hep “Bir olmalıyız, birlik olmalıyız, farklılıklarımız hayata renk katıyor” diyorduk. Tabii ki ekip olarak biz de ülkenin geçirdiği süreçlerden etkileniyoruz. Şimdi bu söylemi daha yüksek sesle söylemek istedik. Filmin içinde bir de “Birlik Zamanı” adlı bir şarkı var. Tüm Türkiye hep bir ağızdan söylemek istiyoruz.

◊ Şarkı demişken, Pepee’nin şarkıları dillere düştü. Filmde de “Birlik Zamanı” şarkısı dışında şarkı var mı?
- Evet var. Pepee’nin şarkıları gerçekten çok etkili. Burada Kıraç imzasının yarattığı fark çok büyük. Pepee’nin dizisinde 156 şarkısı var. Tamamı Kıraç dokunuşu taşıyor. “Birlik Zamanı” filminde de toplam 8 şarkı var.  

Ayşe Şule Bilgiç: Tüm Türkiye bu filmi izleyecek


KIRAÇ, PEPEE ŞARKISI YAPARKEN ÇOCUKLUĞUNA DÖNÜYOR

Haberin Devamı

◊ Kıraç onca aşk şarkılarından sonra Pepee şarkıları yaparken ne düşünüyor, hiç konuşuyor musunuz?
- Elbette. Her yetişkinin içinde büyümeyen bir çocuk var. Kıraç’ı bazen Pepee şarkıları yaparken izliyorum. İçindeki o çocuğun dışarı çıktığını görüyorum. Yüzündeki o gülümseme, mutluluk çok başka. ◊ Nasıl bir gişe beklentiniz var?
- Tüm Türkiye’yi ‘Pepee: Birlik Zamanı’ filmini izlemeye bekliyoruz. Rakamsal olarak bir tahminim yok, orası artık seyirci ile film arasında. Biz elimizden geleni yaptık. 

Haberin Devamı

4 bin kişilik gala 

◊ Filmin ilk gösterimini 4 bin kişiye yaptınız. Bunların yarısı daha önce hayatında hiç sinema izlememiş çocuklardı. Volkswagen Arena gibi büyük bir salonda gösterim yapma fikri nerden çıktı?
- Birkaç ay önce TED x konuşmacısı olarak Volkswagen Arena’da bir konuşma yaptım. Sahnedeyken aklım hep filmdeydi ve bir an ilk gösterimi keşke hayatında hiç sinema izlememiş binlerce çocuğa, burada yapsak dedim. Bir düş kurdum. Sonra bu düşü Türkiye’nin dev markalarına anlattım. TEB Aile Akademisi, TEB Özel Bankacılık, TÜSİAD, BKM Express, Migros, Sütaş, Habitat... Hepsi bir ucundan tuttu, “Yap bunu Ayşe” dediler. Onların desteğiyle biz Türkiye’nin en büyük film galasını yaptık.
Her şey ücretsizdi. Çocuklardan biri, “Bir süt daha alsam o da mı parasız?” diyordu. Bir diğeri bir elinde patlamış mısır, öbür elinde pamuk şeker, “Sinema izlemek harika bir şeymiş” diyordu. 2 bin çocuk ve tüm davetliler için gerçek bir düşyeriydi o gün. 

Haberin Devamı

SÜREKLİ DÜŞ KURUYORUZ 

◊ Düşyeri’nin Pepee filminden sonra seyirci ile buluşturmayı planladığı yeni projeler var mı? 

- Olmaz mı? Biz sürekli düş kuruyoruz ve bu düşleri tek tek gerçekleştiriyoruz. Pepee’nin filminden sonra yeni bölümleri belki de yeni kanalında yayına başlayacak. 2017 Aralık ayında, Pepee mezunu dediğimiz 8 sene önce Pepee izlemeye başlayan ve şu an 8, 9, 10, 11 yaşlarında olan çocuklarımız için hedeflediğimiz “Aydamaya” dizimizin sinema filmi vizyona girecek. Aydamaya filmi Kültür Bakanlığı’nın desteklediği ve yine milli değerlerimize sahip çıkan çok özel bir prodüksiyon. Düşyeri bundan sonra her yıl bir, bazı yıllar iki sinema filmi ile beyazperdede olacak. Türkiye yerli animasyon filmlerine doyacak.

BAKMADAN GEÇME!