Tess Holliday: 'İri beden' demenin nesi kötü

Güncelleme Tarihi:

Tess Holliday: İri beden demenin nesi kötü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 11:40

Son yıllarda moda dünyasında "büyük beden" terimi giderek daha sık kullanılmaya başlandı. Aynı zamanda da yoğun bir tartışmanın tam odağında yer almaya başladı bu ifade.

Haberin Devamı

Bu konudaki tartışmayı başlatan ve sürdürenler de bir deri bir kemik modellerin yanı sıra artık önemli moda şovlarında podyuma çıkan kıvrımlı modeller.

Bazıları 'büyük beden' tanımının ayrımcılık olduğunu belirterek bu terimin tamamen kaldırılmasını istiyor. Ama bazıları da bundan son derece memnun. 

Tess Holliday: İri beden demenin nesi kötü

"Büyük beden" tanımını kullanmayı sevenlerden biri de 30 yaşındaki Tess Holliday. 50 beden model Holliday, Paper Magazine'e verdiği röportajda "Bu terimin kullanılması son derece önemli. Bu, bizim gibi insanları yaralamak, incitmek için kullanılan bir terim değil" dedi.

Büyük beden tanımının kendi bedenleriyle barışık yaşamak isteyen genç, yaşlı tüm kadınlar için önemli olduğunu söyleyen Tess Holliday "Büyük beden bir kadın herhangi bir yerde bu terimi görünce kendini yalnız hissetmez. Kendini tanımlayacak , kimliklendirecek bir dayanak bulur. Bu yüzden bu terime karşı değilim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tess Holliday: İri beden demenin nesi kötü

Tess Holliday'in aksine kıvrımlı model olarak podyumlarda son dönemde öne çıkan Ashley Graham "büyük beden" kavramının ortadan kaybolmasını istediğini belirtmişti. Graham gibi Robyn Lawley, Tyra Banks gibi modeller ve Melissa McCarthy gibi oyuncular da "büyük beden" yerine "kıvrımlı" tanımlamasını tercih ettiklerini söylemişlerdi.

Tess Holliday, standartların oldukça dışındaki boyu ve kilosu ile önemli bir modellik ajansıyla kontrat imzalayan ilk manken oldu.
Los Angeles doğumlu olan Holliday, model olmak için fazlasıyla kilolu ve kısa boylu olduğunu düşünüyordu. Bugün ise Vogue İtalya için çekimler yapıyor, binlerce moda markasıyla birlikte çalışıyor.

Tess Holliday: İri beden demenin nesi kötü

Haberin Devamı

Bu arada hemen belirtelim Holliday'in boyu 1,65 cm, kilosu ise 127. İngiltere’de bulunan MILK model ajansıyla kontrat imzalayan Holliday, böylece modellik tarihinde de bir rekor kırmış oldu.

Curves’ (Kıvrımlar) adında bir koleksiyonu sunması planlanan Holliday, sosyal medya üzerinden de ‘Güzellik Standardınızı Sallayın’ konulu bir kampanya başlattı ve büyük destek gördü.

Tess Holliday: İri beden demenin nesi kötü

Holliday’i Nylon Magazine, Marie Claire, Vogue, Cosmopolitan, People gibi pek çok ünlü dergi sayfalarına taşıdı.

Küçükken kiloları nedeniyle alay konusu olan Holliday, 17 yaşındayken okulu bırakıp mankenliğe başlamış.Holliday’in anlaşması sonucu vücudunun şimdiki şeklini koruması için epey çaba sarfetmesi gerekiyor. ‘Asla oturmuyor, günün 12 saati çekimde oluyorum. Eğer boşsam spor yapıyorum’ diyor.

Haberin Devamı

Tess Holliday: İri beden demenin nesi kötü

Holliday kaymayı seviyor. Kocasına çok aşık ve bir de oğlu var. ‘İnsanlar bana yeterince iyi olmadığımı söylediğinde çok üzülürdüm. Şimdi ise geldiğim yere inanamıyorum’ diyor.

BAKMADAN GEÇME!