Tam bir festival... 9 gün boyunca 399 film

Güncelleme Tarihi:

Tam bir festival... 9 gün boyunca 399 film
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 11:19

Berlin film festivali Berlinale dün akşam ‘Django’ filminin gösterimiyle başladı. Açılışa katılan dünyaca ünlü yıldızlar, birbirinden şık giysileriyle kırmızı halıda yürüdü. Türkiye kökenli oyuncular Sibel Kekilli ile Aylin Tezel de kırmızı halıda yürüyen ünlüler arasındaydı.

Haberin Devamı

BERLİNALE dolayısıyla Berlin 10 gün boyunca ünlü oyuncular, yönetmenler, film eleştirmenleriyle kaynayacak. Yıldızlarla hayranların buluşma yeri, festivalin merkezi Potsdam Meydanı’ndaki Berlinale Palast. Projektörlerle aydınlatılmış Berlinale Palast’ın önünde yıldızlar kırmızı halıdan geçerken, hayranları imza almak veya selfie çekmek içir birbiriyle yarıştı.

Festivalin davetlileri arasında Bundesliga takımlarından Bayern Münih’te forma giyen Alman milli takımı oyuncusu Jerome Boateng, manken Toni Garn, yönetmen Wim Wenders ve Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth gibi isimler yer aldı.
19 Şubat’a kadar sürecek Berlinale’de 399 film gösterilecek. Festivalin açılış filmi Django’nun yanı sıra babası Türk, annesi Alman yönetmen Thomas Arslan’ın Helle Naechte (Aydınlık Geceler), Murathan Muslu’nun oynadığı Wilde Maus (Vahşi Fare) filmi de büyük ödül için yarışacak.
Türkiye’den Ceylan Özgün Özçelik’in yönettiği ‘Kaygı’ adlı film festivalin Panorama bölümünde gösterilecek ve en iyi ilk film kategorisinde yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!