Star yetiştirme iddiamız yok ama...

Güncelleme Tarihi:

Star yetiştirme iddiamız yok ama...
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 18:14

Ali Sunal, uzun zamandır hayalini kurduğu oyunculuk atölyesini sonunda açtı. Ünlü oyuncu, Perama Görsel Sanatlar Genel Müdürü Ayşegül Bafralı’yla el ele verdi, PeramArt Ali Sunal Oyunculuk Atölyesi’ni hizmete soktu. İster kariyer, ister hobi amaçlı olsun, oyunculukla ilgilenen herkese kapıları açık olan atölye, eğitime nisan ayında başlayacak. Eğitmen kadrosunda Ali Sunal’ın kardeşi Ezo Sunal da var.

Haberin Devamı

◊ Oyunculuk atölyesi açmayı uzun zamandır planladığınızı biliyorum. Şimdi hayata geçirmeye nasıl karar verdiniz?
- Ekiple “Nasıl yaparız, yapar mıyız, niye yapmalıyız, güzel olur mu” diye düşünürken sonunda herkes birbirini ikna etti. Değişik bir soluk olacağını düşündük ve “Hadi yapalım!” dedik.
◊ Nasıl bir atölye olmasını planladınız?
- Öncelikle diğer oyunculuk kurslarından nasıl bir farkı olabilir diye düşündük. Profesyonel olarak oyunculuk yapmak isteyenlerin dışında, yurtdışında gördüğümüz gibi bu işe hobi olarak bakanlara da kapımızı açabileceğimiz bir yer olmalıydı. Bence en merak edilen meslek, oyunculuk. “Ben bu serüveni bir yaşayayım, nasıl çalışıyorlar, nasıl antrenman yapıyorlar” diyenlere de kapımız açık. İşin bu kısmı beni daha çok heyecanlandırıyor açıkçası.
Bizim “oyunculuk dünyasına starlar yetiştireceğiz” diye bir iddiamız yok. Star olacak olan tutulamıyor zaten. Ama starlık için çıkması gereken basamaklarda gerekli olan donanımları sağlayacak bir eğitmen ekibimiz var.
KALABALIK VE
GENÇ BİR KADRO
◊ Kimler var o ekipte ve hangi eğitimleri verecekler?
- Temel oyunculuk, doğaçlama ve sahne derslerine benimle birlikte Bülent Seyran, Sibel Taşçıoğlu, Başak Daşman ve Sinem Arıman girecek. Diksiyon ve maske çalışması dersinde Serdar Yeğin, ritim-hareket dersinde Ezo Sunal, şan dersinde Alp Köksal, dans terapisi dersinde Michal Bardavid, deneme çekimlerine hazırlık dersinde Ayşegül Bafralı, yoga dersinde Gülin İyigün ve çocuklar için oyunculuk atölyesinde de Aziz Aslan eğitmenlik yapacak.

Haberin Devamı

Star yetiştirme iddiamız yok ama...


◊ Kalabalık bir kadro...
- Kalabalığız, genciz, bir şeyler aktarmak istiyoruz, bunu yapmaya gönüllüyüz. Oyunculuğu öğrenmek isteyen ve bu işi merak eden kişilere eğitim vermenin dışında oyuncu olmak isteyenlere bir kariyer planlaması da sunuyoruz. Bu noktada Ayşegül Hanım’ın benim menajerim olması bir artı. Set ortamları o kadar zor ki. Seti kolaylaştıran, iş disiplini olan öğrenciler yetiştirmeye çalışacağız. Setteki duruşlarıyla da arkadaşlarımızın bizde eğitim gördüklerini yansıtmalarını istiyoruz.
HER YIL 6 KİŞİYE BURS
İMKANI SAĞLAYACAĞIZ
◊ Ezo Sunal ekibe nasıl dahil oldu? Siz mi istediniz, yoksa o mu “Abi ben de bu atölyede eğitim vermek istiyorum” dedi?
- Ben istedim. Kendisi uluslararası alanda beden perküsyonu yapıyor. Orff tekniği ile çocuklara eğitim veriyor. Atölyemizde de bedenimizi daha rahat, daha iyi ve daha efektif şekilde kullanmamız için, yani bedenimizin koordinasyonunu sağlamak için neler yapmamız gerektiğini anlatacak. Bu dersin çok faydalı olacağını düşünüyorum. “Böyle bir ders olabilir mi?” diye sordum kendisine, o da bizim için böyle bir eğitim programı hazırladı. 
◊ Eğitimler ne kadar sürecek?
- 9 ay. Toplam 216 saat. Başlangıç, orta ve ileri seviye olarak 3’er aylık üç farklı kurdan oluşuyor. Bu arada her yıl profesyonel amaçlı oyunculuk eğitimi almak isteyen, ancak imkanı olmayan üç genç ve üç çocuk belirleyip toplam 6 kişiye burs imkanı sağlayacağız.

Haberin Devamı

Star yetiştirme iddiamız yok ama...

OYUNCULUĞUN YAŞI YOK

◊ Peki atölyeye kabul edeceğiniz öğrencilerde aradığınız bir kriter var mı?
- Oyunculuğun yaşı yok denir, ki öyledir. Bizim katılımcılar için de koyduğumuz bir yaş sınırı yok. İsteyen gelebilir.
Bizim için önemli olan devamlılık, ait hissetme ve çalışma arzusu.
Gelen arkadaşlar unutmasınlar ki 1 kişinin yerini dolduruyorlar. Kişi sırf keyif için gelse bile oyuncu gibi eğitim alacak ve iş disiplinini öğrenecek. Hakikaten bu iş için heyecanlanan kişilerin gelmesi gerekiyor.
◊ Sizi en çok ne heyecanlandırdı bu atölyeyi açmaya karar verirken?
- Hayatımın en güzel yılları, öğrencilik yıllarımdı. Yaşı kaç olursa olsun, buradaki her katılımcıya öğrenci diyeceğim.
Ben de kendi dersim dışındaki derslere merak ettiğim için katılacağım. Bildiklerimizi aktarabildiğimiz kadar aktaracağız.
Gelen herkesle tanışıp, görüşüp, fikir alışverişi yapmanın heyecanı bu.

Haberin Devamı

BU YAZ SİNEMA KEYFİ
YAŞAMAK İSTİYORUM

◊ “Güldür Güldür”ün çekimleri devam ediyor. Geriye kalan tüm zamanınızı atölyeye mi ayırdınız?
- BKM’de olduğum günler değişebiliyor ama geriye kalan tüm zamanımızda diğer arkadaşlarımla birlikte bu işe odaklanmış durumdayız.
◊ Gündeminizde başka projeler var mı?
- Yaza doğru bir sinema filmi yapmak istiyorum. Bunun için kendi çalışmalarım da var ama başka senaryo da gelirse değerlendirmek istiyorum. Sinema keyfi yaşamak istiyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!