Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iÅŸ "çöp oldu"

Güncelleme Tarihi:

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2022 11:03

Bu yıl 84'üncü kez düzenlenecek olan Oscar Ödülleri (Akademi Ödülleri) için geri sayım başladı. Hollywood'un ünlüleri bir yandan 27 Mart'ta (Türkiye saati ile 28 Mart) yapılacak olan tören için son hazırlıklarını sürdürürken her yıl olduğu gibi yine söylentiler, tartışmalar aldı başını gidiyor.

Haberin Devamı

ORADA DA "BAÅžROLDE" HARRY Ä°LE MEGHAN VAR
Bu yılın Oscar ile ilgili tartışmalarında öne çıkan iki isim ise İngiliz kraliyet ailesinden ayrıldıktan sonra ABD'ye yerleşen eski oyuncu Meghan Markle ile eşi Prens Harry. Bu iki isim üzerinde yükselen tartışmalar ise kayıtsız kalınacak türden değil. Nedenine gelirsek...

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu


ORTALIK KARIÅžTI
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından bu yıl 94'üncü kez düzenlenecek olan törenin sunucuları arasında Harry ile Meghan'ın adı geçti ve ortalık karıştı... Bu ikilinin adının geçmesi, bazı Oscar gözlemcilerini ve seyircileri  kızdırdı. Hatta işi "boykot edelim" demeye kadar götürenler bile oldu. Gelin olayların başlangıcına bir dönelim.

Haberin Devamı

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

SUNUCULUK YAPABÄ°LÄ°RLER
Her şey bir kaynağın İngiliz The Sun gazetesine verdiği bir demeçle başladı. Bu kaynağa göre, bu yıl Oscar töreninde öne çıkacak tema Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı olacak. Birçok konuk özelde bu trajediye genelde de savaşa karşı fikirlerini ateşli cümlelerle ifade edecek. Yine aynı kaynak Harry ile Meghan'ın da ödül açıklamak için sahneye çıkma olasılığı bulunduğunu ve onların da Ukrayna ile ilgili söyleyecek sözleri olduğunu ileri sürdü. İşte bu durum da tartışma yarattı.

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

'HARRY Ä°LE MEGHAN PASTANIN KREMASI'
The Sun'a konuşan kaynak "Şovun yapımcıları Will Packer ile Shayla Cowan, bir dizi ünlüyü sunucu olarak belirledi. Bu listede Harry ile Meghan'ın da adı geçiyor. Yani çift, bir anlamda 'pastanın kreması' olacak" dedi. Oscar törenini merakla bekleyen birçok kişi de bu iddiaların ortaya atılmasından sonra sosyal medya hesaplarının başına geçti ve "onlar sunuculuk yapacaksa Oscar töreni boykot edilmeli' demeye kadar varan eleştirilerini sıraladı.

Haberin Devamı

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

'TUVALETE KADAR DÜŞTÜ'
Bir Twitter kullanıcısı "Eğer Harry ile Meghan törende sunuculuk yapacaksa benim için Oscar bitmiştir" mesajıyla görüşünü ifade etti. Bir başkası ""Oscar'ın güvenilirliği tuvalete kadar düştü" diye yazdı. Bir başka kullanıcı da konu hakkındaki görüşünü şu cümleyle dile getirdi: "Eğer bu ikisi Akademi Ödülleri'nde sunuculuk yaparsa gerçekten hayal kırıklığına uğrayacağım."

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

'AYNI LİGDE OLMALARI MÜMKÜN DEĞİL'
Harry ile Meghan'ın Oscar töreninde sunuculuk yapacağına bir dakika bile inanmadığını belirten bir başka sosyal medya kullanıcısı da bunun sadece bir söylenti olduğunu ve asla gerçekleşmeyeceğini savundu. Bu arada bir başka sosyal medya kullanıcısı da törende daha önce ödül kazananları açıklayan Rita Moreno, Jane Fonda, Warren Beatty, Faye Dunaway, Sean Connery, Sidney Poitier, Al Pacino gibi efsane oyuncuların isimlerini sıralayarak Harry ile Meghan'ın onlarla "aynı ligde" bulunmasının mümkün olmadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜNÜ AÇIKLAYACAKLARI İDDİA EDİLDİ
Bu arada ABD ve İngiliz basınına yansıyan iddialara göre Prens Harry ile Meghan Markle, Oscar gecesinde heyecanın doruk noktasına ulaştığı anda sunuculuk yapacak. Her iki ülke basınının iddiasına göre, Archie ve Lilibet Diana adlı iki çocuklarıyla birlikte ABD'de yaşayan Harry ile Meghan "en iyi film" dalında Oscar kazanan yapımı açıklayacak.

Bu arada Harry ile Meghan'ın Oscar töreninde sunuculuk yapacağına dair haberleri sevinçle karşılayanlar da oldu. Onlara göre, Archewell adlı vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan çift, Rusya'nın saldırıları sonucunda bir insanlık dramının yaÅŸandığı Ukrayna'ya daha fazla dikkat çekecek bir konuÅŸma da yapacak.

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu


Bütün bunların ötesinde Harry ile Meghan'ın, Oscar gecesinde sunuculuk yapmayacağını, bunun sadece bir söylenti olduğunu savunanlar da var. 

Bu arada küçük bir not... Harry ile Meghan, Ä°ngiliz kraliyet ailesinden ayrılacaklarını açıkladıktan sonra dünyanın çeÅŸitli yerlerinden farklı tepkilerle karşılaÅŸtı. Kendi finansal özgülüklerini kazanmak ve basının ilgisinden uzaklaÅŸmak için aileden ayrılık kararı verdiklerini açıklayan çift, büyük sempati topladı. Bu ilk dönemde özellikle de eski bir oyuncu olan Amerikalı Meghan Markle'ın popülaritesi arttı, sevenleri çoÄŸaldı. Fakat çift, geçen yılın mart ayında Oqrah Winfrey'e verdikleri röportajın ardından büyük tepki çekti. Elbette onların söylediklerini doÄŸru kabul eden ve destekleyenler oldu ancak özellikle de Harry'nin ailesine yönelik ırkçılık suçlamaları bir süre sonra ABD'de çifte olan sempatiyi azalttı. ÇeÅŸitli dijital yayın kuruluÅŸlarıyla yaptıkları milyon dolarlık anlaÅŸmalar nedeniyle gündeme gelen çift, bu anlamda da kendilerinden bekleneni veremedi yaygın görüÅŸe göre. Attıkları her adım, kendi reklamları olarak algılandı. Bu da Harry ile Meghan'a yönelik sempati grafiÄŸinin düÅŸmesine neden oldu.

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

Haberin Devamı

ANA KARAKTERİ CANLANDIRAN OYUNCU TÖRENE DAVETLİ DEĞİL
94'üncü Oscar ödüllerine sayılı günler kala konuşulan tek konu Harry ile Meghan'ın sunuculuk yapacağı iddiaları değil. Son iki gündür öne çıkan bir başka isim daha var. O da Batı Yakasının Hikayesi (West Side Story) adlı filmin kadrosunda yer alan genç oyuncu Rachel Zegler. 20 yaşındaki oyuncu, filminin birkaç dalda aday olmasına rağmen, kendisinin görmezden gelindiğini ve törene davet edilmediğini açıkladı. Filmin ana karakteri Maria'yı canlandıran Zegler, bir Instagram paylaşımına gelen yorumu yanıtlarken "Bu duruma bir anlam vermeye çalıştığını" ifade etti. Bu arada Batı Yakasının Hikayesi filminin yedi dalda Oscar adayı olduğunu da hatırlatalım.

Haberin Devamı

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

HAYAL KIRIKLIÄžINA UÄžRADI
Bir Instagram kullanıcısı Rachel Zegler'e tören gecesi ne giyeceğini sordu. Zegler de "Davetli değilim. O yüzden eşofman ve erkek arkadaşımın fanilasını giyeceğim" diye yanıt verdi. Rachel Zegler, törene katılabilmek için bazı girişimlerde bulunduğunu ama görünüşe göre bunun olmayacağını da sözlerine ekledi. Genç oyuncu hayal kırıklığına uğradığını ama filmiyle gurur duyduğunu da satırlarına ekledi.

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

ÜNLÜ FİLMİN YENİDEN ÇEVRİMİ
Yılın en çok konuşulan filmlerinden biri olan Batı Yakasının Hikayesi (West Side Story) Steven Spielberg'in imzasını taşıyor. Filmin başrollerinde Rachel Zegler, Angel Elgort, Ariana DeBose ve David Alvarez var. Bu müzikal film, aslında Jerome Robbins ve Robert Wise'ın yönettiği 1961 tarihli aynı adlı filmin modern bir uyarlaması. O filmde Maria karakterini Natalie Wood canlandırıyordu. George Chakiris, Richard Beymer kadroda rol alan oyuncular arasında.

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

1961 TARÄ°HLÄ° FÄ°LM 10 DALDA OSCAR KAZANDI
Bu arada filmle ilgili bir başka ilginç not. 1961 tarihli Batı Yakasının Hikayesi'nde Anita karakterini canlandıran Rita Moreno, tam 60 yıl sonra çekilen yeni versiyonda da Valentina karakteriyle kamera karşısına geçti. Moreno'nun ilk filmde oynadığı Anita karakterini ise Ariana DeBose canlandırıyor. Bu arada her iki filmin esin kaynağının da 1957 tarihli bir müzikal tiyatro oyunu olduğunu hatırlatalım. 1961 tarihli ilk uyarlama tam 10 dalda Oscar ödülü kazanmıştı.

Eserin konusuna gelirsek... Ä°ki genç arasındaki yasak aÅŸkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor. Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeÅŸi olan Maria'ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir ve bu savaÅŸ ortamında Tony ve Maria'nın aÅŸkı çiçek açar. Onların iliÅŸkisi, çetelerin arasındaki gerginliÄŸin daha da artmasına neden olur.

Â

Söylentisi bile yetti: Harry ile Meghan da geliyorsa bu iş çöp oldu

90 yaşındaki Porto Rikolu oyuncu Rita Moreno, 1961'de çekilen Batı Yakasının Hikayesi'nde de 2021'de çekilen yeni versiyonunda da kamera karşısına geçti.

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!