Sinan’ın tavrı Funda’yı yaktı

Güncelleme Tarihi:

Sinan’ın tavrı Funda’yı yaktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 01:09

Sinan Akçıl’ın Türkvizyon’un yarı finalinde çoğu ülkeye 1 puan vermesi tepki çekti. Diğer jüri üyeleri, intikamlarını finalde aldı. Yarı finalde ikinci sırada yer alan Türkiye temsilcisi Funda Kılıç, finalde ancak 15’inci olabildi.

Haberin Devamı

Türk Müzik Birliği TV projesi olan Türkvizyon şarkı yarışmasının finali, 25 ülkenin katılımıyla Tataristan’ın Kazan şehrinde yapıldı. Jüride yer alan Sinan Akçıl’ın yarı finalde birçok ülkeye 1 puan vermesi, final gecesinde Türkiye’yi vurdu. Akçıl’ı protesto eden jüri üyelerinden, final oylamasında Türkiye’ye hep 1 puan geldi. Jürinin intikam duygusuyla hareket etmesi sonucu yarı finali ikinci olarak tamamlayan Funda Kılıç, finalde ancak 15. olabildi.
Kılıç, ülkesini temsil etmekten gurur duyduğunu, Türki cumhuriyetlerde gördüğü ilginin de kazanmaktan daha önemli oluğunu ifade etti. Bu sonuç karşısında şaşıran Akçıl ise şu açıklamayı yaptı: “Ben oylamanın açık olacağını bilmiyordum. Yarı finalde beğenmediğim tüm şarkılara 1 puan verdim, o yüzden alınmışlar.” Funda Kılıç’ın 128 puanla 15. sırada tamamladığı yarışmayı 226 puanla Kazakistan kazandı. Ev sahibi Tataristan ise yarışmanın ikincisi oldu. Deniz BOY

Haberin Devamı


KKTC’YE TATSIZ SÜRPRİZ
Geçen yıl Eskişehir’deki ilk yarışmaya katılan KKTC, Kazan’daki yarışmaya ise alınmadı. Çağrıldığı yarışmadan son anda çıkarılan KKTC temsilcisi İpek Amber, “Organizasyonun tüm çabalarına rağmen yarıştırılmadığım için üzgünüm” dedi. Bu sürpriz kararda Rusya’nın siyasi baskısının etkili olduğu iddia edildi.

Funda Kılıç, finalde elinde Türk bayrağı ile sahneye çıktı.

Türkmenistan devlet sanaçısı Atageldi Garyağdiye ve Sinan Akçıl, kendi ülkelerinin bayrakları ile sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!