Savaş, bu iki kadın için var olma sebebi

Güncelleme Tarihi:

Savaş, bu iki kadın için var olma sebebi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 14:45

Kanal D’nin sevilen dizisi “Güllerin Savaşı”, nefes kesen bir sezon finaliyle tatile girmişti.

Haberin Devamı

Cihan’ın kendisini vurduğu anda donan görüntü, takipçileri merak içinde bırakmıştı. Ve sezon başlıyor. Cihan öldü mü, Gülru ile Gülfem’in savaşı nereye varacak sorularının yanıt bulmasına az kaldı. Yeni sezon öncesi “Güllerin Savaşı”nın Gülru’su Damla Sönmez ile buluştuk, akla takılan bu soruları önce ona sorduk.

*Yeni sezonda “Güllerin Savaşı”nda izleyicileri neler bekliyor?

- Seyirciyi yine entrikalarla dolu heyecanlı bir sezon bekliyor.

*Dizi Cihan’ın intihar sahnesi ile sezon finali yapmıştı. Gerçekten öldü mü?

- Herkes 13 Haziran’dan beri bu sorunun cevabını bekliyor. Ama yanıtı 5 Eylül akşamı, yeni sezon ilk bölümünde saklı. Sürprizi bozmayayım.

*Yeni bölüm fragmanında sizi hamile görüyoruz? Bebeğin babası kim?

- Son bölümü hatırlarsak ve Gülru’nun başka kimseyle ilişki yaşamadığını düşünürsek... Siz söyleyin, sizce kim? Ömer tabii...

*Gülfem ve Gülru ilişkisi nereye gidicek?

- Gülfem her şeyden Gülru’yu suçlamaya devam ediyor. Gülru yurtdışına taşınmaya karar verecek kadar her şeyden sıkılmışken, Sipahi ailesinin bitmeyen çalkantıları, Cihan’ın Gülru’ya aşkı ve Gülfem’in Gülru nefreti, Gülru’yu yine olayların içine çekiyor. Bu savaş bir şekilde var olma sebebi haline gelmiş durumda bu kadınların. İlerleyen bölümlerde başka sürprizler de ortaya çıkabilir.

*Yine aynı fragmanda sizi bir gecekonduda görüyoruz. Gülru bu noktaya nasıl geldi?


- Gülru istemeden etrafına verdiği zararın farkına varmış durumda. Her şeyden zaten vazgeçmişti. Ömer’le kendine yeni bir hayat kurmak istiyordu. Hiç beklemediği bir yerden, Ömer’den de darbe yiyince her şeyden tamamen vazgeçti ve mahallesine döndü. Gülru için bu bir sıkıntı değil. O zaten mahalleden geliyordu.

*Dizide “Herkesin Bir Umudu Vardır” şiirini okuyorsunuz. Sizin yeni sezona dair umutlarınız neler?

- Hem “Güllerin Savaşı” hem de onca emekle çekilen diğer projeler için keyifli bir sezon diliyorum.

Haberin Devamı

Savaş, bu iki kadın için var olma sebebi


KASIMDA YENİ OYUNA BAŞLIYORUM

*Yaz tatiliniz nasıl geçti, dinlenebildiniz mi?


- Biraz dinlenme biraz çalışmayla geçti. Bu sezon Kadir Has Sahne’de Deniz Karaoğlu ile birlikte Tamer Can Erkan’ın yönettiği “Constellations” adlı oyunu oynayacağız. Ağustos itibariyle provalara başladık.

*Ne zaman başlayacak?

- Kasım ayının başında prömiyer yapacağız.

*Peki nasıl bir oyun?

- Bir romantik komedi. Arıcı bir adamla, kuantum fiziği bölümünde araştırma görevlisi bir kızın hikayesi... Hayatımızı her yönden etkileyen zaman kavramını sorguluyor.

*Dizi dışında kendinize zaman ayırabiliyor musunuz? Neler yaparsınız mesela?

- Sezon içinde setten başka hiçbir şeye ne vakit ne enerji kalıyor. Türk dizilerinin bir bölümü, ortalama bir sinema filminden bile uzun.

ÖDÜL BEKLENTİSİYLE ÇALIŞIRSAN OLMAZ

*Ufukta yeni bir sinema filmi projesi var mı?

- Esra Saydam ve Nisan Dağ’ın çektiği “Deniz Seviyesi” yolculuğuna devam ediyor. Eylül başında Milano’ya, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini almaya gideceğiz. Filmin henüz açıklayamadığım başka sürprizleri de olabilir (gülüyor).

- Ödül kazanmak her zaman için taze nefes gibi. Oyuncuyu, ekibi çok motive eden bir şey. Uluslararası platformda bu motivasyonun yanı sıra sinemanın birleştirici gücünü de hissetmek beni çok mutlu ediyor. Kilometrelerce uzakta, sizinle aynı dili konuşmayan insanlar sizin filminizi ya da canlandırdığınız karakteri görüp aynı şeyleri hissediyorlar, düşünsenize... Sizin derdinizle dertleniyorlar. En büyüleyeci yanı da bu.

*Ödül alacağınızı tahmin ediyor muydunuz?


- Filmi çok severek çektik ama böyle bir tahminim ya da beklentim yoktu. Zaten böyle bir beklentiyle çalışırsanız, işe harcamanız gereken enerjiyi beklentinize harcamış olursunuz. Ben işimi yapıyorum, insanlar o işi sevince tabii ki mutlu oluyorum. Hepsi bu.

*Bundan sonrası için bir kariyer planlaması yaptınız mı kendinize?

- Sevdiğim işi yapmaya, insanlara hikaye anlatmaya devam edeceğim.

Haberin Devamı

Savaş, bu iki kadın için var olma sebebi

AŞK BAŞKA YERDE OLMAK İSTEMEMEKTİR

*Hayatı planlı mı yaşarsınız yoksa akışına mı bırakırsınız?

- Planlar yapmaya çalışıyorum tabii ama hayat bazen plan yapamayacağınız kadar öngörülemez olabiliyor.

*Aşk desem... Aşk sizin için ne ifade ediyor?

- Bulunduğun yerde gerçekten var olmak, başka bir yerde olmak istememek, kendini yuvada hissettiğin yer... Sadece beşeri aşktan bahsetmiyorum. Yaptığınız iş, aileniz, eviniz, arkadaşlarınız, her şeyi gerçekten sevgiyle, aşkla yaşayabilir insan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!