Rasim Öztekin: 'En mağdur kavuklu benim'

Güncelleme Tarihi:

Rasim Öztekin: En mağdur kavuklu benim
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 22:02

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören usta sanatçı Rasim Öztekin, hayatını kaybetti. Türk tiyatro oyunculuğunun mirası olarak kabul edilen İsmail Dümbüllü'nün "Kavuğu"nun 5. emanetçisi olan Öztekin, 'Kavuğu aldıktan 3 ay sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle sahnelere uzak kaldım ve bu nedenle en mağdur kavuklu benim' demişti.

Haberin Devamı

Pazar günü geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle Siyami Ersek Kalp Hastanesi'ne kaldırılan oyuncu Rasim Öztekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Türk tiyatrosunda bir duayen olarak görülen Öztekin, İsmail Dümbüllü'nün 'Kavuk'unun 5. sahibi olmuştu. Öztekin, Ferhan Şensoy'dan aldığı kavuğu, sağlık nedenlerinden dolayı Şevket Çoruh'a devretmişti

KAVUĞU ALDIKTAN SONRA RAHATSIZLANDI

Usta oyuncu Rasim Öztekin, Kel Hasan Efendi'den İsmail Dümbüllü'ye ardından sırasıyla Münir Özkul, Ferhan Şensoy'a devredilen kavuğun 5. emanetçisi olmuştu. Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası tiyatro ve sahnelerden uzak kalan Öztekin, kavuğu 20 Eylül 2020'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle meslektaşı Şevket Çoruh'a devretmişti.

Haberin Devamı

'OYNAMAYACAKSAM KAVUĞUN BENDE OLMASININ BİR ANLAMI YOK'

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende konuşan Öztekin, 'Kavuğu aldıktan 3 ay sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle sahnelere uzak kaldım ve bu nedenle en mağdur kavuklu benim. Oynayamayacaksam kavuğun bende olmasının bir anlamı yok. Çünkü kavuklunun oynaması lazım onun için hemen devretmek istedim.' ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!