Pink Floyd’dan 20 yıl sonra yeni albüm geliyor ama...

Güncelleme Tarihi:

Pink Floyd’dan 20 yıl sonra  yeni albüm geliyor ama...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 14:10

İngiliz müzik grubu Pink Floyd, 1994’te çıkan 'The Division Bell' albümünden 20 yıl sonra yeni bir albümle geliyor.

Haberin Devamı

Pink Floyd' un gitaristi ve solisti David Gilmour’un eşi Polly Samson’ın Twitter’da yaptığı açıklamaya göre grup, Ekim ayında The Endless River isimli yeni bir albüm çıkaracak. Albüm, 14 Ekim’de satışa sunulacak. David Gilmour, Nick Mason ve 2008 yılında hayatını kaybeden Rick Wright’ın 1994’teki kayıtlarından yola çıkarak hazırlanan The Endless River'da yeni şarkılar da yer alacak.

Pink Floyd’dan 20 yıl sonra  yeni albüm geliyor ama...

Gigwise'ın haberine göre Roger Waters'ın projeye dahil edilmemesi büyük bir ayıp.


Albümün çıkacağı haberinden sonra en merak edilen konu ise Roger Waters’ın albümde yer alıp almayacağı oldu. İngiliz gazetesi The Sun’ın haberine göre Waters sürpriz albümde yok. Pink Floyd, 1983 yılında gruptan ayrılan Roger Waters’ın yeni albümde olmasını gündeme getirmemiş. Albümle ilgili bir turne olacak mı diye merak edenlere ise kötü haber: Herhangi bir konser ya da turne söz konusu değil.

Haberin Devamı

Pink Floyd’dan 20 yıl sonra  yeni albüm geliyor ama...


Polly Samson'ın Pink Floyd fanlarını heyecanlandıran tweet'i ise şöyle: "Bu arada, Pink Floyd'un 'The Endless River'ı Ekim ayında yayınlanacak. Albüm, Rick Wright'ın ölmeden önceki son ve çok güzel olan işi olan 1994 'session'larını baz aldı.'
Karakteristik Pink Floyd sound'unu yaratan isim olan Rick Wright, 2008'de vefat etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!