'Oyunculuğa tesadüf eseri başladım'

Güncelleme Tarihi:

Oyunculuğa tesadüf eseri başladım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 14:30

Eslem Akar, “Avlu” dizisinin ardından şimdi de “4N1K İlk Aşk” ile ekranda. Oyunculuğa 13 yaşındayken tesadüf eseri başlayan Akar, üniversite hazırlığı döneminde verdiği arayı kapatmak için şimdilerde hiç durmadan çalışıyor. Diğer yandan, eğitimini aldığı mimarlığı bırakacağa da benzemiyor. 

Haberin Devamı

“4N1K İlk Aşk” serüveniniz nasıl başladı? Bize biraz diziye dahil olma sürecinizden bahseder misiniz?

- Oynadığım projede senaryo gereği rolüm son bulmuştu. Devamında başka teklifler almaya başladım, “4N1K” da onlardan biriydi. Gerek  senaryosu gerekse gençlik işi olması sebebiyle dikkatimi çekti. Görüşmeler iki taraf açısından da olumlu geçince bu güzel projeye dahil oldum.

Dizide problemli müdürün güzel kızı Ece’yi canlandırıyorsunuz. Ece’yi canlandırmak keyifli mi?

- İş henüz çok yeni, açıkçası hâlâ onu tanıma aşamasındayım. Ama şunu söyleyebilirim ki Ece ne istediğini bilen, hedefleri doğrultusunda ilerleyen, ayakları yere sağlam basan bir genç kız. Bugüne kadar canlandırdığım bütün karakterleri çok sevdim ve bağlandım. Şanslıyım ki şu ana kadar deneyimlediğim karakterler birbirinden çok farklı, o yüzden her birinin yeri bende çok başka.

Haberin Devamı

Liseli Ece’ye tavsiye verme şansınız olsa... Neler söylerdiniz?

- Liseli Ece açıkçası şu an bana çok uzak değil, ben de 1 sene önce liseden mezun oldum. Lise dönemleri çok değişken olduğundan Ece’ye tavsiyem; hedeflerine kendi doğrularından sapmadan ulaşmaya çalışması.

Dizinin reytingleri gayet iyi. Dizi bu başarıyı sizce neye borçlu?

- “4N1K İlk Aşk” uzun süredir gündemde olan bir proje, kitapla birlikte kitlesi oturmuş bir iş. Buna bağlı olarak da güzel sonuçlar elde ediyoruz. Böyle başarılı bir işin içinde olmaktan çok keyif alıyorum.

 OYUNCULUĞA TESADÜF ESERi BAŞLADIM

Mimarlık okuduğunuzu biliyorum. Peki oyunculuk serüveni nasıl başladı?

- Oyunculuğa çok büyük bir tesadüf sonucu 13 yaşımdayken başladım. Üniversiteye hazırlanırken biraz ara vermek zorunda kaldım ama istediğim bölümü kazandıktan sonra yine kaldığım yerden devam ettim.

Daha evvel Demet Evgar, Nursel Köse, Ceren Moray gibi başarılı oyuncularla çalışma fırsatı yakaladınız. Bu dönemde neler öğrendiniz? Kariyerinize nasıl bir katkı sağladığını düşünüyorsunuz?

- Çok şanslıyım ki birbirinden başarılı oyuncularla çalışma fırsatı yakaladım. “Avlu” süresince bir sürü şey deneyimleme fırsatım oldu. Bu dönem benim açımdan tamamen bir eğitim gibiydi, her an kendime bir şeyler kattığımı hissediyordum. Çok iyi oyuncuların yanı sıra başarılı yönetmenlerle çalışmak da bana bambaşka kapılar açtı.

Haberin Devamı

Bundan sonrası için oyunculuk üzerine eğitim almayı planlıyor musunuz? Kendinizi oyunculukta 5 yıl sonra hangi noktada görmek istersiniz?

- Tabii ki oyunculuk eğitimi almayı çok istiyorum, böyle bir planım var ama şu an için buna vaktim yok. En kısa zamanda, ilk fırsatta başlayacağım.

Oyunculuğa tesadüf eseri başladım

MiMARLIĞI DA BIRAKMAYACAĞIM

 ◊ Mimarlık okumaya devam ediyorsunuz. Bu alanda da kariyer yapmayı düşünüyor musunuz?

- Oyunculuk kadar mimarlığın da hayatımda önemli bir yeri var. Bu alanda da kendimi geliştirmek ve kariyer yapmak istiyorum.

Dizi setleri genelde yorucu oluyor. Sizin set ortamınız nasıl, kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?

Haberin Devamı

- Yoğun bir programımız olduğu için kendime çok az vakit ayırabiliyorum açıkçası. Bunun dışında, set ortamımız çok keyifli ve eğlenceli.

En büyük hayaliniz nedir?

- En büyük hayalim sanırım şu an için hem başarılı bir mimar hem de başarılı bir oyuncu olmak.

En çok ziyaret etmek istediğiniz ülkeler hangileri?

- Tayland’a daha önce gittim fakat kesinlikle yeniden gitmek istediğim bir yer. Ayrıca Mısır ve Vietnam’ı da çok görmek istiyorum.

Hayatınızın olmazsa olmazı?

- Hayatımın olmazsa olmazı ailem.

Favori yemeğiniz?

- Makarnayı 7 gün 24 saat yiyebilirim.

AŞKTA EN ÖNEMLİSİ GÜVEN

 ◊ Aşkta, ilişkide sizin için en önemli unsur ne?

- Aşk ve ilişkide en önemli şey güven, birbirini saymak. Güven duygusu olduğu zaman karşılıklı saygı ve sevgi de beraberinde geliyor.

Haberin Devamı

Nasıl erkekler sizi çeker?

- Biraz klasik olacak ama her kadın gibi erkeğin bakımlı olması beni çeker.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!