Organize İşler 2'ye seçimden sonra başlıyorum

Güncelleme Tarihi:

Organize İşler 2ye seçimden sonra başlıyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 14:15

Yılmaz Erdoğan, TEGV’li çocuklar yararına Türkiye’yi bir uçtan bir uca koşan Ahmet Uysal’a destek verdi. Türkiye’deki eğitim sisteminin köklü bir şekilde değişmesi gerektiğini savunan ünlü oyuncu, yeni projesi “Organize İşler 2”yi de anlattı.

Haberin Devamı

 Hem bir doğa ve koşu sever, hem de zincir restoran işletmecisi ve inşaat mühendisi olan Ahmet Uysal, bir hayalini gerçekleştirmek için 11 Nisan’da Artvin’den koşmaya başladı.

Türkiye’yi bir ucundan diğer ucuna koşarak geçmek ve bunu yaparken de 5 bin çocuğun eğitim masraflarına destek olmak istiyordu. Uysal, her ikisini de başardı.

57 günde 550 bin TL bağış toplayarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) adına
5 bin 500 çocuğun eğitimine
1 yıllık destek sağladı.

SON 500 METREYİ BİRLİKTE KOŞTULAR

Ahmet Uysal, koşusuna başladığı ilk gün ortak bir arkadaşı vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan’la görüştü. Erdoğan, Uysal’a destek olarak projenin finalini Köyceğiz’deki BKM Film Platosu’nda yapmayı teklif etti.

Tam 57 gün sonra, 6 Haziran’da Ahmet Uysal Köyceğiz’e vardı. 14 il geçen ve toplam 1645 km. yol kat eden Uysal’ın son 500 metrelik kısmına Yılmaz Erdoğan da eşlik etti. Bu önemli ana biz de tanık olduk.

Haberin Devamı

Koşunun ardından Yılmaz Erdoğan’la sohbet ettik. Ünlü oyuncuyla oğlu Rodin, Türkiye’deki eğitim sistemi ve yeni projesi “Organize İşler 2” hakkında konuştuk.

EĞİTİMDE YAPILMASI GEREKEN TAM DA BU

“Koşmaktan çok durmamak önemli” diyen Yılmaz Erdoğan, Ahmet Uysal’ın projesi hakkında şunları söyledi:

“Ahmet’in en özel yanı, durmaması. Herkes ya hiç koşmaz sadece konuşur ya da biraz koşup durur ama o durmadı. Zaten böyle bir kararlılığın yarattığı sinerji, birçok şey için ders niteliğinde. Ben buradaki metaforda tüm eğitim meselemizi görüyorum.

Biraz koşup durduğumuz, habire koyup durduğumuz, sonra yeni bir sistemde koştuğumuz, sonra onu de beğenmeyip bir daha yeni bir sistemle koştuğumuz tuhaf, ağır aksak bir koşu bu. Ahmet’in yaptığı da Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna yapılması gereken hareketin bir sembolü.

Canıgönülden alkışlıyorum. Ben de son 500 metrelik bölümünde koştum. İyi ki ilk 500 metrelik kısmında koşmadım, yoksa mağdur olacaktım.

Organize İşler 2ye seçimden sonra başlıyorum

Haberin Devamı

EV ÖDEVİYLE ÇOCUKLARA SAHTEKÂRLIK YAPTIRILIYOR

Yılmaz Erdoğan, özellikle 8 saatlik bir eğitimin ardından öğrencilere ev ödevi verilmesini yanlış bulduğunu söyledi: “Bu öyle bir şey ki sıfırdan bir eğitim şurası lazım. Bir kere ödevler yalan. Çocuklara sahtekârlık yaptırılıyor. Çocuk 8 saat okulda zaten, neyse orada yapsın. Akşam da gelip eğlencesine baksın, topunu oynasın. Verilen ev ödevini kendisi yapmıyor ki, velisi yapıyor. ‘Kibrit çöpünden ev yapın’ diyorlar mesela.

Velisi bir yapıyor evi, zannedersin TOKİ. Şimdi o ödevi çocuğun kendisi mi yaptı?”

YOUTUBER’A 3.5 SAAT MATEMATİĞE 10 DAKİKA

Yılmaz Erdoğan eğitimden bahsederken konuyu oğlu Rodin’e getirdi. Ünlü oyuncu, “Sadece ödev yaparken sıkılıyor” diye anlattığı oğlu için şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Youtuber’lar çıktı şimdilerde. ‘Benim oğlan 3.5 saat seyrettiğine göre bir şey var bunlarda, geri kalmayayım, geri kafalı bir baba olmayayım’ diyorum. Bakıyorum, futbol oyunu oynayan biri var.

Bizimki de onu seyrediyor. Çok önemli tüyolar veriyormuş! 3.5 saat boyunca onu izlerken sıkılmayan benim çocuk, 10 dakika matematikte sıkılıyor. Futbola çok yetenekli ama...”

MESLEK SIRRI OLMAZ HERKES BİLDİĞİNİ ÖĞRETMELİ

“Bu eğitim sistemi hiçbir şekilde olmuyor ve olmayacak da” diyen Yılmaz Erdoğan, sistemle ilgili çözümünü şöyle açıkladı: “Bunu değiştirmezsek, bahsettiğimiz hiçbir problemi çözemeyeceğiz. Bu işi; politize etmekten vazgeçerek, doğru örneklerle, doğru uygulamayla, usta-çırak eğitimini de akademik hale getirerek çözebiliriz. Öğretmenler ustalaşmalı, ustalar öğretmenleşmeli. Birçok usta var, öğretmiyor ya da öğretemiyor. Öğretmek yeteneği de başka bir şey. Bu ikisinin birleştiği bir çözüm gerekiyor. Kim ne biliyorsa açıklamalı. ‘Meslek sırrı’ diye bir şey var, olmaz böyle bir şey. Çocuklara verdiğimiz şeyler sırlardır. Öğretmek budur.”

Haberin Devamı

 4 OCAK 2019’DA VİZYONDA OLACAK

Yılmaz Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından yeni filmi “Organize İşler 2”nin çekimlerine başlayacağını da açıkladı. Çekimlerin İstanbul-Fatih’te yapılacağını belirten Erdoğan, “Yıllardır İstanbul’dayım, ancak hâlâ bilmediğim yerleri var şehrin. Gördükçe çok şaşırıyorum.

Yeni filmi de böyle bir yerde çekeceğiz. Çekimler toplam 8 haftada tamamlanacak. Filmin gösterimi de 4 Ocak 2019’da olacak.”

 

BAKMADAN GEÇME!