Nürnberg Türk Alman Film Festivali 4 Mart’ta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg Türk Alman Film Festivali 4 Mart’ta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 12:41

Türkiye ile Almanya sinemalarını buluşturan film festivallerinin en eskisi Nürnberg Türk Alman Film Festivali, 4 Mart’ta fotoğraf dünyasının büyük ismi Ara Güler’in katılımıyla başlayacak. Zülfü Livaneli de festivalin konukları arasında.

Haberin Devamı

ARA Güler ile Türk sinemasına da büyük katkıları olan görüntü yönetmeni Jürgen Jürges, bu yıl 22’nci kez düzenlenecek festivalin onur konukları. Nürnberg Tafelhalle’deki galaya Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ulrich Maly de katılacak.
Güler ve Jürges’e onur ödüllerinin verileceği galada, Güler’in 1975 yılında çektiği, Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan ‘Kahramanın Sonu’ (Das Ende eines Helden) adlı belgesel de gösterilecek. Gala programında Osman Okkan’ın hazırladığı ‘Ara Güler - Bir İstanbul Efsanesi’ (Eine Istanbuler Legende) de yer alıyor.

Nürnberg Türk Alman Film Festivali 4 Mart’ta başlıyor

NSU DAVASI ELE ALINACAK

4-12 Mart arasında düzenlenecek festivalin konuklarından biri de Zülfü Livaneli. Livaneli, 5 Mart’ta Nürnberg Festsaal’da yapılacak ‘Gündemdeki Sanatçılar’ konulu toplantının konuğu olacak. Ertesi gün yine Festsaal’da düzenlenecek toplantıda Münih’te devam eden ırkçı terör çetesi NSU davası ele alınacak. Festivalin büyük ödül töreni 11 Mart’ta.

Haberin Devamı

Nürnberg Türk Alman Film Festivali 4 Mart’ta başlıyor

YARIŞMA DA YAPILACAK

Festivalin kısa film yarışmasında Almanya, Türkiye, İran, Fransa, Kıbrıs, Büyük Britanya, Avusturya, Azerbaycan, Afganistan ve ABD başta olmak üzere 90 ülkeden katılan 300’den fazla film arasından yarışmaya seçilen eserler, 10 Mart akşamı gösterilecek. Dereceye girenler ertesi gün açıklanacak.
Jüri başkanlığını Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi, sinemacı ve fotoğrafçı Tevfik Başer’in yaptığı yarışmaya katılan filmler, orijinal dillerinde İngilizce altyazılı olarak gösterilecek.
http://www.fftd.net/ adresinden festivalle ilgili ayrıntılı ilgi alınabilir.

BAKMADAN GEÇME!