Nilgün Belgün kimdir, kaç yaşında, nereli? Nilgün Belgün evlilik açıklamasıyla gündemde!

Güncelleme Tarihi:

Nilgün Belgün kimdir, kaç yaşında, nereli Nilgün Belgün evlilik açıklamasıyla gündemde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 11:06

Buket Aydın'ın sunuculuğunu yaptığı 'Tarafını Seç' programına konuk olan ünlü oyuncu Nilgün Belgün, evlilik hakkında yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Evliliğin insan doğasına aykırı olduğunu söyleyen Nilgün Belgün magazin dünyasını ikiye böldü. Çocuk olmadığı sürece evliliğe gerek olmadığını belirten Nilgün Belgün'e katılanlar da oldu karşı çıkanlar da... Peki Nilgün Belgün kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Nilgün Belgün ve evlilikleri hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

Daha önce 4 kez evlenip boşanmış olan Bilgün Belgün'ün evlilikleri yaptığı açıklamalardan sonra merak konusu oldu. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nilgün Belgün ve şarkıcı Cenk Eren, Buket Aydın'ın sunduğu Tarafını Seç programında, “Evlilik mi bekarlık mı?” sorusuna verdiği yanıtla tartışma konusu yarattı. Evliliğe gerek olmadığını, evliliğin iki insanı bağlayan bir sözleşme olduğunu söyleyen Nilgün Belgün, "Evlilik insanın doğasına aykırı!" diyerek magazin gündeminde yeni bir tartışma yarattı. Peki, Nilgün Belgün kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Nilgün Belgün'ün evlilikleri...

NİLGÜN BELGÜN KİMDİR?

Nilgün Belgün, 18 Mart 1953 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babasının adı Atilla Belgün'dür. Çocukluğu Büyükada’da geçti.

Özel Şişli Lisesi’nde okudu. İstanbul Belediye konservatuarı Şan ve Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

Haberin Devamı

1973 yılında Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda "Haneler" oyunuyla profesyonel oyuncu oldu. Daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Levent Kırca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Gencay Gürün gibi topluluklarda çalıştı.

Birçok Sinema filmi ve dizi filmlerde rol aldı. 1990 yılında "Bir Başka Gece" adlı Tv. programındaki “Darbukatör Bayram” skeçinde oynadığı "Gülpembe" rolüyle kısa sürede daha büyük bir kitle tarafından tanındı.

"İşte Müzik İste Eğlence", "Gece Sefası" gibi televizyondaki eğlence Showlarında çeşitli parodilerde çeşitli tiplemeler yaptı. 1993 yılında Milliyet Gazetesi yılın en iyi Tv - Komedi Kadın Oyuncusu ödülünü aldı.

Tiyatro İstanbul'da oynadığı "Tepetaklak" oyunuyla yılın en iyi komedi kadın oyuncusu olarak 8 tane ödül aldı.

TV 8'de "Hafta İçi Hergün Nilgün Belgün" adlı sabah programını yaptı.

NİLGÜN BELGÜN'ÜN EVLİLİKLERİ

4 kez evlenen Nilgün Belgün’ün Oylum ve Merve adında iki kız çocuğu vardır.

Nilgün Belgün İlk evliliğini 19 yaşındayken, tiyatrocu ve komedyen Abdullah Şahin ile yaptığı evlilikten Oylum Şahin (d. 13 Şubat 1973) adında kızı var. Nilgün Belgün'ün ikinci eşi İlham Gencer'in oğlu İlhan Gencer'den Merve Gencer (d.1981) adında bir kızı var. Nilgün Belgün üçüncü evliliğini Atilla Demircioğlu ile yaptı.

BAKMADAN GEÇME!