Nazlı Mengi’nin 'Paris' isyanı! 'Beni suistimal eden bir sözleşmeydi'

Güncelleme Tarihi:

Nazlı Mengi’nin Paris isyanı Beni suistimal eden bir sözleşmeydi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 10:45

Şarkıcı Nazlı Mengi, 'Paris' adlı şarkıyı seslendirip, kliplerini çektikten sonra kendisine kabul edilmeyecek bir sözleşme imzalatmaya çalıştıkları iddiasıyla yakın dostu Tan Taşçı ile “Paris” şarkısının aranjesini yapan Burak Keskin ve Baran Akıl’a 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne avukatı İpek Topaloğlu aracılığıyla dava açan Nazlı Mengü’nün iddialarına Tan Taşçı söz ve bestesi kendisine ait “Paris” adlı eserin seslendirmesi ve piyasaya sunulması için Nazlı Mengi’yle görüştü. Nazlı Mengi de bu teklifi kabul etti. Tan Taşçı’nın isteği üzerine eserin aranjmanı Baran Akıl ve Burak Keskin (Catwork Remix Engineers) tarafından yapıldı ve şarkıyı Nazlı Mengi seslendirdi. “Paris” adlı şarkıya klip çekildi.

Mengi klip, fotoğraf, kıyafet, stüdyo kayıt işlemleri ve diğer harcamalar için yaklaşık 45 bin lira masraf yaptı. Ancak iddiaya göre şarkının aranjesini yapan Baran Akıl ve Burak Keskin, klip çekiminden sonra Nazlı Mengi’ye kabul edilemeyecek bir sözleşmeyi imzalatmak istediler. Sözleşmeye göre Nazlı Mengi, hiçbir yerde bu şarkıyı Catwork Remix Engineers olmadan sahne alamayacak, dizi, film, reklam müziği vs. gibi olaylarda Catwork’ün adı bahsedilmeden bu şarkıyı kullanamayacak, basın ve sosyal medyada Catwork’ün adından mutlaka bahsedecekti. Nazlı Mengi de tek taraflı ve ağır şartlar içeren bu sözleşmeyi imzalamadı. Nazlı Mengi, yakın dostu Tan Taşçı’yı arayarak eserin başka bir aranjör tarafından aranje edilerek piyasaya sürülmesine onay vermesini istedi. Ancak Tan Taşçı, eseri Catwork’ün aranje etmesi halinde piyasaya sürüleceğini belirtti. Haksızlığa uğradığını iddia eden Nazlı Mengi, 50 bin lira tazminat istedi.
Davalı Tan Taşçı, Nazlı Mengi’nin anlaşmazlığa düştüğü kişilerin Baran Akıl ve Burak Keskin olduğunu öne sürerek olayın kendisiyle ilgisi olmadığını belirterek davanın reddini istedi. Tan Taşçı’nın avukatı, “Davanın müvekkilim Tan Taşçı’ya ilgisi yoktur. Davacı ile diğer davalılar arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanmaktadır. Ayrıca müvekkilimin bu eseri tek başına albümünde kullanması için Nazlı Mengi’ye verdiği bir muvafakati yoktur. Açılan bu davayla davacının kendini öne çıkarmak ve proje arkadaşlarını yok sayan ruh halinin yansıması olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Nazlı Mengi’nin Paris isyanı Beni suistimal eden bir sözleşmeydi


Nazlı Mengi, “Paris” adlı şarkı yüzünden arkadaşına çok kızgın olduğunu daha önce “Renkli Sayfalar” adlı programda açıklamıştı, Nazlı Mengi, “Tan Taşçı’ya hakkımı helal etmiyorum. Bir gün aradı, “şarkı hazırlıyorum, sen söyleyeceksin” dedi. Şarkıyı okudum. Sözleşme geldi, beni suistimal eden bir sözleşmeydi. Oysa başka projelerim olacaktı. Beni bu işin içine 'Tan' soktu. Ona çok kızgınım” şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Nazlı Mengi’nin Paris isyanı Beni suistimal eden bir sözleşmeydi

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!