Müslüm Baba’yı (Müslüm Gürses) canlandıran Timuçin Esen kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Müslüm Baba’yı (Müslüm Gürses) canlandıran Timuçin Esen kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 17:27

(Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı Müslüm filminin başrol oyuncusu Timuçin Esen performansıyla adından söz ettirdi. Filmden sonra çok daha geniş kitleler tarafından takip edilmeyen başlanan Timuçin Esen’in hayatına ilişkin bilgiler de merak konusu oldu. Peki, Müslüm Baba’yı canlandıran Timuçin Esen kimdir?

Haberin Devamı

Mart 2013'te ölen Müslüm Gürses'in 60 yıllık hayatı film oldu. ‘Müslüm Baba’yı Timuçin Esen, 1982’de aşk yaşamaya başlayıp 1985’te evlendiği Muhterem Nur’u ise Zerrin Tekindor oynadı. Film Müslüm Baba’nın acılı hayatı kadar Timuçin Esen’in performansıyla da gündemden düşmüyor. İşte, albüm çıkaracağı konuşulan Timuçin Esen’in hayatına ilişkin bilgiler... 

Gönül Yarası, Bodrum Masalı ve son olarak Gülperi dizisiyle tanınan Timuçin Esen,1 4 Ağustos 1973 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Aslen Niğdeli olan Timuçin Esen, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne geçti. İtalya ve ABD'de de tiyatro eğitimi aldı. Öğrencilik yıllarında 'Çıkmaz Sokak' adında orta metrajlı bir film çekmiştir. Bu filmde Engin Günaydın ve Olgun Şimşek’le başrolü paylaştı. En büyük çıkışlarından birini ise Meltem Cumbul ve Şener Şen’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı Gönül Yarası adlı sinema filmiyle yakaladı. Galip Derviş isimli dizinin jenerik müziğini seslendirdi. 2014-2015 yıllarında Gönül İşleri dizisinde "Yılmaz Durmaz" (Deli Yılmaz) karakterine hayat vermiştir. Dört büyük kulüpte ve eski bir Anadolu takımında top koşturduktan sonra jübile yapıp aile hayatına karışan, deli dolu hareketleri olan, ailenin tüm üyelerini canı gibi seven bir karakteri canlandırdı. Sonrasında yönetmenliğini Uğur Yücel'in yaptığı Yazı Tura adlı filmde asker rolüne hayat verdi. Hırsız Polis adlı dizide; ideallerinin peşinden giden, adaleti gerçekleştirmek için çalışan, kendini tümüyle işine adayan ancak aşk olduğu kadınla hayatı değişen Çınar'ı canlandırdı.  2016-2017 yılları arasında başrolde oynadığı Bodrum Masalı dizisindeki Faryalı karakteri ile bir kez daha büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

BALKABAKLI MAGNOLİA | MUCİZE LEZZETLER

BAKMADAN GEÇME!