Muhteşem geceye hazırlanırken...

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem geceye hazırlanırken...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 11:40

Bu yıl 42.si düzenlenecek Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nde kırmızı halı heyecanına ortak olacak ve sahneye çıkıp hayranı olduğu sanatçıya ödül verecek, sağlıklı ve güçlü görünen saçlarına göre belirlenen 15 şanslı kız Pantene ve Hürriyet tarafından seçildi.

Haberin Devamı

“Pantene ve P&G Beauty Saç Stilisti Önder Tiryaki işbirliği ile geceye hazırlanırken” başlıklı stil önerileri için 15 kızla bir araya gelen ekip, saç şekillendirme tüyolarını ve sağlıklı görünen saçlar için gereken bakımın inceliklerini uygulamalı bir şekilde anlattı. Kırmızı halı ve sahnede ödül verme heyecanını bir arada yaşayan kızlar için 18 ile 25 yaş arası saç modası önerileri yapıldı. Önümüzdeki haftalarda blogger’lardan stil tavsiyeleri ve ünlü oyunculardan öneriler ile muhteşem geceye hazırlık tüm hızıyla sürecek...


P&G Beauty Saç Stilisti Önder Tiryaki, “Böyle bir geceye hazır olmak için öncelikle sağlıkla parlayan saçlara sahip olmanız gerekiyor” diyerek ilk olarak her kadının yaz aylarının ardından yaşadığı saç yıpranması sorununa değindi. Her şampuandan sonra saç bakım kreminin kullanılmasının önemine vurgu yapan Tiryaki, yıpratıcı yaz aylarından çıkan bir kadının saçtaki yıpranmaları onarması ve sağlıklı görünen, güçlü ve parlak saçlara sahip olması için gerekli bakım hakkında tüyolar verdi, Pantene Bakım Yağı’nı tavsiye etti.

Tiryaki, “Harika bir ürün! Ben uzun zamandır bu işi yapıyorum, böyle bir ürünle ilk defa karşılaştım. Çevremde önerdiğim herkes de bayılıyor. Çünkü normalde kadınlar çoğunlukla saçlarını ağırlaştırdığından şikayet ederek bakım kremi ve yağları kullanmayı reddediyor; fakat Pantene bakım yağında böyle bir sorunla karşılaşmak söz konusu bile değil. Saçları şekillendirmeden önce korumak için, hatta gün içinde de dilediğinizde güzel bir parlaklık vermek için uygulamanızı tavsiye ediyorum ben. Avuçlarınızın arasına aldığınız 1-2 pompa yağı kulak hizasından başlayıp saç uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın. Ürün saçlarınızın bakımını yaparken, hiç yağlı bir his bırakmıyor” dedi.

Pantene Saç Bakım Yağları’nın yaz aylarında kuruyan ve yıpranan saçlar için de kullanılabilen bir ürün olduğunu söyleyen Tiryaki, “Kuru saçları yumuşatıyor ve daha parlak bir görünüm veriyor” diye sözlerine devam etti.
Tiryaki, 15 şanslı kızdan birine uygulama yaparak ürünün kullanım kolaylığına ve tek uygulamadan itibaren saçta yarattığı farka da değindi; “Mümkünse her şampuandan sonra, ama en az haftada iki kere saç bakım kremi kullanmayı, günde birkaç dakikanızı ayırarak saç bakım yağını saçlarınıza uygulamayı ihmal etmeyin. Kısa zamanda saçınızdaki farkı göreceksiniz, sağlıkla parlayan güçlü saçlara sahip olacaksınız” önerisinde bulundu.
Şanslı genç kızlara, Pantene Doğal Sentez Argan Yağlı Elixir uygulayan Tiryaki, bu ürünün saç uzunluğu ve yoğunluğuna göre nasıl uygulanması gerektiğinin inceliklerinden de bahsetti. “Saçın güzel şekil alması ve şekillendirmeden kaynaklı yıpranmalara karşı korunması için öncelikle onları şekillendirmeye doğru hazırlamalısınız. Bu nedenle şekillendirme öncesi biz mutlaka hazırlık ve bakım yapıyoruz. Bu da saçların elektriklenmesini önlüyor” dedi.
Saç fırçalama konusunda endişe yaşayan, çünkü elektriklenme sorunuyla karşı karşıya kalan kadınlar için de minik tüyolar verdi ünlü saç stilisti. “Saçlarınızı taramaktan korkmayın! Avuçlarınızın arasına aldığınız fındık büyüklüğünde bir yağı kulak hizasından başlayıp saç uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın, ürünün emilmesini bekleyin ve gönül rahatlığıyla tarayın. Bu aşamada kurutma işlemi de oldukça önemli. Örneğin kurutma esnasında makinenin ısısını en yükseğe değil orta dereceye alın, bu arada fazla havalandırmayın. Sonucun daha yumuşak ve sağlıklı göründüğünü fark edeceksiniz. Eğer saçlarınız gürse ya da fazla kuru olduklarını düşünüyorsanız, yağı iki-üç pompa kullanmanız yeterli olacaktır” bilgisini verdi.
Yüksek ısılı saç şekillendiricileri sürekli kullanmanın saçlara zarar verdiğine değinen Tiryaki, uygulama öncesi bakımı aktardı: “Fön, maşa ve düzleştirici kullanmadan önce bakım yapılmalı. Türk kadınının en önemli sorunlarından biri saç bakım kremi kullanımının es geçilmesi. Saçların sağlıklı görünen en güzel halinin ortaya çıkması için tercihen her şampuanlama işleminden sonra Pantene saç bakım kremi kullanmayı ihmal etmeyin.”

Muhteşem geceye hazırlanırken...


Açık Maşa Daha Cool

Önder Tiryaki, özel geceler için saç modeli arayışında olanlara da önemli bir tüyo verdi. Her saça her modelin uygun olmayacağını belirten saç uzmanı, daha sonra uzun saçlı bir genç kızın yardımıyla maşa yapmayı uygulamalı olarak anlattı. Tiryaki, sık buklelerin geride kaldığının altını çizdi. Daha gündelik ve doğal dalgaların ise daha havalı olduğunu belirtti.
Tiryaki, doğal dalgaları elde etmek için kalın maşa kullanılmasını önerdi. “Saçları şekillendirmeden önce onların yumuşak olduğundan emin olmalısınız. Elektriklenmiş saçlara uygulanan maşa hem çabuk bozulur hem de pürüzsüz bir görünüm elde etmenizin önüne geçer. Isılı şekillendiricileri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, şekillendiricinin saçta uzun süre tutulmamasıdır. Tutamı maşaya doladıktan sonra elinizle saçın olduğu kısmı tutun. El dayanacak kadar ısındıysa o maşa olmuştur, maşayı çekebilirsiniz. Daha fazla bekletmenin saçı yıpratıp yakacağını unutmayın” diyerek ısıya maruz kalan saçların yıpranma payını minimize etme tüyosunu verdi. Önder Tiryaki aynı zamanda daha sıkı ve ince bir tutam saça yapılan maşanın sık buklelere neden olacağını kızlara uygulama yaparak gösterdi.
Genç kızların en büyük tercihi olan saç düzleştiricilerinin aynı zamanda mükemmel bir saç maşası olduğunu söyleyen Önder Tiryaki, saç düzleştiricisi ile kıvırcık ve dalgalı uygulamalar yaptı. Saç düzleştiricileriyle maşa yapmak için sözlü anlatım önerisi de veren Tiryaki’nin adımları şöyle: “Ben düzleştiriciyle doğal dalgalar yaratmayı çok seviyorum. Özellikle ince telli saçlarda iri dalgalar yaratmak, fazla uzun ömürlü olmaz. Bu saç tipinde düzleştiriciyle yapılan dalgaların ömrü daha uzun oluyor. Saçınızı, uçları biraz daha sık, üst kısımları ise biraz daha geniş olacak şekilde saç düzleştiriciye sarın. Tutamları, maşadan daha düz bir zeminde sardığınız için saçın dalgası daha kalıcı ve kabarmaya daha az eğilimli olacak. Serbest bıraktığınızda parmaklarınızla yapacağınız kıvırma hareketiyle düzleştiriciyle maşa uygulamasını tamamlamış olacaksınız. Tabii tüm bu uygulamaları yaparken saçlarınızı Pantene’in saç bakım ürünlerine emanet ederek sağlıklı görünümlerinden de taviz vermemiş olacaksınız.”

Haberin Devamı


Bilgehan Uyar Erol (P&G Saç Bakım ve Güzellik Kategorisi İletişim Grup Müdürü): Sağlıklı, güçlü ve parlak saçlar

Pantene Altın Kelebek Ödül Gecesi hazırlıkları, oylamaya katılarak seçilen 15 okuyucu ve tüm ekip için büyük bir heyecan ile başladı. Bir kadının kırmızı halıda ışıltısını tamamlayan en önemli unsur; sağlıklı görünen, güçlü ve parlak saçlarıdır. P&G Beuty Saç Stilisti Önder Tiryaki bu etkinlikte, 15 genç kıza böylesi özel bir gece için nasıl hazırlanmaları gerektiği ve sağlıklı görünen saçlara sahip olmak için günlük saç bakımı hakkında ipuçları verdi. Ödül gecesinin geri sayım sürecinde, saçlarımızı her yıkamadan sonra Pantene saç bakım kremi kullanarak daha güçlü ve sağlıklı hale getirmek, şekillendirmeler öncesi ve sonrası da Pantene Doğal Sentez Argan Yağlı Elixir ile yapılacak bakım en önemli adımı oluşturuyor.

Haberin Devamı


Sağlıklı Görünen Kırmızı Halı Saçı

Önder Tiryaki, şanslı 15 kızın kırmızı halıdaki saç stillerini de belirledi. “Genç kızlar, kırmızı halıda kesinlikle doğal ve abartıdan uzak olmalı. Sağlıkla parlayan güçlü saçlar kırmızı halının olmazsa olmazı. Kendinize yakışanı yapmalısınız. Kırmızı halıya en çok yakışan hal, herkesin yaptığı depğili senin en güzel halindir.” sözüyle insanın kendine yakışanı yapmasının en doğru seçim olacağının altını çizdi.
Kırmızı halıda tercih edilen topuz modellerini anlatan Tiryaki’ye genç kızlardan birinin “Yüzüm çok küçük bu nedenle topuzdan kaçıyorum. Ne yapmalıyım?” sorusuna yanıtıysa uygulamalı oldu. Topuzun yüz tipiyle birebir alakalı olduğunu ve her yüz şekline uygun farklı topuz modelinin olduğunu söyleyen Tiryaki, küçük yüzlü kadınların, yüzü çevreleyen dalgalı saç tutamlarını serbest bırakarak, ensenin biraz üzerinde, dağınık topuz kullanmasının doğru tercih olacağını vurguladı.

Saç Bakım Kremiyle İlgili Doğru Sanılan Yanlışlar

* Haftada 1-2 kez kullansam ve sadece uçlarına uygulasam yeter: En iyi sonuç için her şampuanlama sonrası saçın tüm uzunluğu boyunca uygulamak gerekir. Miktarı saçın uzunluğuna göre belirlenir, ceviz büyüklüğü orta uzunlukta saçlar için yeterlidir
* Sadece saçımı açmak için kullanırım, yoksa kullanmam: Saç bakım kremi saçları rahatça taramayı sağlamak haricinde asıl olarak saça parlaklık, güç ve sağlıklı görünüm kazandırmak için olmazsa olmaz üründür.
* Saçı yağlandırır: Doğru kullanımla böyle bir etki olmaz. En iyi sonuç için saçın uçlarından itibaren tüm uzunluğu boyunca kullanılması tavsiye edilir.
* Saçı döker: Saç bakım kremleri silikon içermektedir. Uygulandığında kopmuş ama saçın içinde kalmış teller aşağıya kaydırır. Bu da saç döküyor gibi bir algı oluşturabilir; ama bu doğru değildir. Aksine, saçı güçlendirmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

HEDİYE KAZANANLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!