MET Gala nedir? MET Gala neden düzenleniyor?

Güncelleme Tarihi:

MET Gala nedir MET Gala neden düzenleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 10:08

Magazin haberlerini takip eden vatandaşların son günlerde en çok merak ettiği konulardan biri de MET Gala'nın ne olduğu oldu. Geleneksel olarak her yıl mayıs ayında düzenlenen ve sergi niteliği taşıyan MET Gala'nın ne olduğunu merak eden vatandaşlar, konu hakkında araştırma yapıyor. Peki, MET Gala nedir? İşte, bu etkinlik hakkında detaylı bilgiler...

Haberin Devamı

MET Gala, her yıl olduğu gibi bu sene de magazin dünyasına damgasını vurdu. Birbirinden ünlü isimlerin konsepte uygun olarak giyindiği bir sergi niteliği taşıyan MET Gala, kırmızı halı ritüeli ile göz kamaştırıyor. Her sene mayıs ayının ilk pazartesi akşamı gerçekleştirilen ve kostüm enstitüsü olarak anılan etkinlik, Metropolitian müzesi için toplama amacını da içerisinde barındırıyor. 

MET Gala, 1948 yılından bu yana her yıl gerçekleştiriliyor. Asıl amacı Metropolitian müzesine bağış toplamak olsa da modanın oscar gecesi olarak anılan bu etkinlik, her sene mayıs ayının ilk pazartesi akşamı beğeniye sunuluyor. Milyonlarca dolar bağışın toplandığı gecede, belirlenen tema dahilinde kostümler sergileniyor.

Açılışa ise pek çok ünlü isim davet edilmekte ve Akademi kırmızı halısını aratmayacak kadar büyük bir şıklık yarışına sahne olmaktadır. Organizasyonun sponsoru ise başından beri değişmeyen isim Vogue’dur. MET Gala’nın en önemli özelliklerinden biri de her yıl belli bir temaya değinmesi ve konukların dilerlerse bu tema çerçevesinde kıyafetlerini hazırlamasıyla oluşmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!