Memet Ali Alabora Oyuncular Sendikası'nı devretti

Güncelleme Tarihi:

Memet Ali Alabora Oyuncular Sendikasını devretti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 09:48

Gezi Parkı eylemleri sürecinde öne çıkan isimler arasında yer alan Memet Ali Alabora, sessizliğini bozdu. Alabora, başkanlığını yaptığı Oyuncular Sendikası'nı devrettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Gezi Parkı olayları sürecinde öne çıkan isimlerden biri olan Memet Ali Alabora, bir süredir sessizliğini koruyordu. Alabora; Frankfurt’ta “Duvara Karşı” filminin opera uyarlamısında rol aldığı için bir süre orada kalacağını belirtmişti. Oyuncular Sendikası’nın başkanı olan Memet Ali Alabora’nın sendikanın Eylül ayında yapılacak olan genel kurulu için İstanbul’a dönmesi bekleniyordu. Ancak Alabora, seçimler için Türkiye'ye dönmedi.

OYUNCULAR SENDİKASI'NI DEVREDİYOR

Başkanlığını yaptığı Oyuncular Sendikası'nı devrettiğini belirten Alabora, Twitter hesabına "3'ü yönetim yılı olan 4 yıllık sürecin sonuna geldik. Bugün ilk gününden beri sorumluluğunu aldığımız oyuncu sendikası yönetimini devrediyoruz" yazdı.

Memet Ali Alabora Oyuncular Sendikasını devretti

Haberin Devamı

Yapılan seçimlerin ardından yeni yönetim kurulu Meltem Cumbul,Tilbe Saran,Yiğit Özşener,Çağlar Deniz, Sercan Gidişoğlu, Candaş Baş, Iraz Yöntem, Özgür Çevik ve Ceyda Düvenci'den oluştu.

Memet Ali Alabora Oyuncular Sendikasını devretti


Denetleme Kurulu Üyeleri ise; Yavuz Topoyan, Erdem Ergin Çalışkan, Sennur Nogaylar'dan oluşurken Disiplin Kurulu Üyeleri de Emine Umar, Laçin Ceylan, Nadir Sarıbacak oldu.

Yeni Yönetim Kurulu, yeni dönemde üzerinde durmak istediği konuları açıklarken; 3 yıl boyunca sendika yönetiminde bulunan kadro ve üyelerinin belirlediği ilke ve hedeflerden sapmayacağını belirtti.

Yönetim Kurulu, İş Kanunu’nun çocuk işçiliği yasasını içeren 71. Maddeye çocuk oyuncularımız için ek maddenin hazırlanıp ve yönetmeliğin tamamlandığını, İşçi Sağlığı ve Güvenliği konusunda çok önemli bir yol alındığını, yeni dönemde kendilerinin de bu konularda üstün gayret sarf edeceklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!