Melek Baykal'a suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Melek Baykala suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 17:38

İnstagram'da dün hesabından başörtülülerle ilgili bir mesaj paylaşıp daha sonra özür dileyen ünlü oyuncu Melek Baykal hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Tiyatro ve dizi sanatçısı Melek Baykal’ın instagram hesabı üzerinden Yozgat’ta başörtülü kadınlarla çektirdiği fotoğrafın altına yazdığı yorum nedeniyle soruşturma başlatıldı. Baykal’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve hakaret” suçlarını işlediğini iddia eden avukat Ömer Faruk Alimoğlu savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Avukat Alimoğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, oyuncu Melek Baykal 10 Kasım 2015 günü Yozgat’ta bulunan Hayri İnal konağını ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Melek Baykal sosyal paylaşım sitesi instagram’daki hesabından başörtülü kadınlarla çektirdiği fotoğrafı paylaşıp “İki gündür Yozgat’tayım. Bugün 150 belki de 200 senelik Hayri İnal konağını gezdirdiler. Konağın bahçe kapısından girerken heyecan sardı her yanımı… Nedense böyle mekanlar beni çok etkiler.

Haberin Devamı

Yaşanmış hayatları düşünüp hüzünlenirim hep… Konağın cümle kapısından adımımı attım. O güzelim buram buram tarihi kokuyu içime çektim. Sağ tarafa baktım konağın duvarında konağın gerçek sahipleri Hayri İnal ve ailesinin resimlerini gördüm… Gözlerime inanamadım. En az 100 sene önce çekilen resimlerdeki hanımefendiler son derece medeni bir tavır ve kılık kıyafetleriyle bana gülümsüyorlardı. Çok mutlu olmuştum. Sonra kafamı sola çevirdim. Gördüğüm manzara 150 sene sonra geldiğimiz noktaydı. Yani konağın yeni sahipleri Yozgat belediyesi ve çalışanları… Konağı terk ederken aklımda bir şey kaldı. Konağın gerçek sahiplerinin medeni halleri… Ve kendi kendime sordum. Biz ne zaman ve neden bu kadar geriye gittik diye. Cevabını bulamadım” yazdı.

ÖZÜR DİLEDİ

Fotoğrafla ve yazıyla ilgili yorumlyar, tepkiler üzerine her türlü düşünce ve inanç özgürlüğüne saygılı olduğunu aktaran Baykal, hiçbir zaman bu kadar güzel insanların önce evlerine gidip, birlikte fotoğraf çektirip sonra da onları rencide edebilecek zihniyete sahip olmadığını dile getirdi. Baykal, yaptığı açıklamada, “Yapılan yorumlardan sonra, paylaşımımı kendim için kayda alıp sildim ve ardından defalarca okudum.

Haberin Devamı

Okuduklarım beni bile ürküttü. Aklımın ucundan bile geçmeyen ancak seçtiğim kelimelerin yanlışlığından dolayı maksadını fazlasıyla aşan ifadeden büyük pişmanlık duydum. Heyecanla, hızlıca yazdığım ve ikinci kez okumadan paylaştığım fikrimin ne anlamlara gelebileceğini fark etmek hala kanımı donduruyor ve beni derinden yaralıyor. Birlik ve beraberliğe, barışa ve huzura fazlasıyla ihtiyacımız olan ülkemizde, bir sanatçı olarak en başta benim böyle yanlış bir tutum takınmam mümkün olamaz. bugün bu insanlardan özür dilemeye gittim. Onlar her zamanki yüce gönüllülükleri ile beni bağırlarına bastılar. Bu vesile ile onlardan bir kez de sizlerin önünde özür dilemek istiyorum. Bizleri birleştirebilecek tek şey sevgi. Yüreklerimizin sevgi ile bir atması dileğimle” dedi.

“BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA VE KUTSAL DEĞERLERE HAKARET ETTİ”

Avukat Ömer Faruk Alimoğlu, Melek Baykal’ın sosyal medya üzerinden kaleme aldığı ifadelerin Türkiye’deki tüm başörtülü kadınlara ve İslam dininin kutsal saydığı değerlere hakaret niteliği taşıdığını belirtti. Avukat Alimoğlu, “Şüpheli Melek Baykal, yapmış olduğu hakaretin haksızlığı nedeniyle kendisine karşı olacak hukuksal geri dönüşleri hesaba alarak, sosyal medya hesabını kapatmış ve özür mesajı yayınlamıştır. Ne var ki bu mesaj yapmış olduğu suçları ortadan kaldırmamaktadır. Şüphelinin özür mesajı etkin pişmanlık anlamına gelmemektedir. Şüphelinin hakaret ve aşağılamasına maruz kalan Yozgat Belediyesi çalışanları ile aynı inanca mensup değer öğesine sahip şahsımın da manevi değerleri zedelenmiştir. Melek Baykal’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama ile hakaret suçlarından cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!