Melankoliden besleniyorum

Güncelleme Tarihi:

Melankoliden besleniyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 14:11

Yasmin Levy, 23 Aralık’ta Zorlu PSM’de Piu Entertainment ve 73 Organizasyon işbirliği ile konser verecek. Daha önce de Türk müzisyenlerle beraber ortak çalışmalar yapan Levy, bu kez sahnesinde Koray Avcı’yı ağırlayacak. Müzikten hiçbir zaman kopamadığını dile getiren sanatçı, acı ve melankoliden beslendiğini söyledi.

Haberin Devamı

* Müzisyen bir ailede yetişen biri olarak, şarkıcılığı seçmeniz nasıl oldu, aileniz bu konuda sizi destekledi mi?
- Annem de babam da müzisyen olmam ve hayallerimi gerçekleştirmem konusunda beni çok destekledi. Müzisyen bir aileye sahip olmak, onların sesi ile büyümek, bugünkü yolumu bulmamı sağladı. Zaman içinde kendi şarkı söyleme yolumu buldum. Çocuğunuzu meslek seçmek için zorlayamazsınız. Derinden gelen bir içgüdü ile hareket ettim ve ailem beni her zaman cesaretlendirdi.

* Birçok Türk sanatçı ile sahnede ortak çalışmalar yaptınız. Türk müziğini takip ediyor musunuz? Bu konser için de planlarınız var mı?

- Bugüne kadar Kubat, İbrahim Tatlıses, Ömer Faruk Tekbilek, Taksim Trio, Halil Sezai gibi çok önemli Türk sanatçılarla ortak çalışmalarımız oldu. Türk müziğini yakından takip ediyorum ve seviyorum. Yaptığım her ortaklık müziğimi daha renkli kılıyor. Zeki Müren, Orhan Gencebay, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses dinleyerek büyüdüm. Güçlü ve derin seslere sahip müzisyenleri seviyorum. Bu gelişimde bir kat daha fazla heyecanlıyım çünkü Koray Avcı ile bir ortak çalışma planlıyoruz. Çok yetenekli bir müzisyen ve birlikte sahne alacağımız için de oldukça mutlu ve heyecanlıyım. Sürprizlerimizi bekleyin! Koray Avcı’yı kendime oldukça benzetiyorum. İkimiz arasında iyi bir bağ olduğuna inanıyorum.

* Ülkemizde oldukça sevilen, her konseri dolu geçen bir sanatçı olarak, Türk izleyicisi ile duygusal bağınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

- Benim kökenim Türk, ailem Manisa ve İzmir’den. Türkiye benim evim her gelişimde aileme ve evime kavuşmuş gibi iyi hissediyorum. Türk hayranlarımla çok sıkı bir bağımız oldu uzun süredir. Benim için çok özelsiniz. Bu müzikle büyüdüm kanımda var Türk müziği.

Haberin Devamı

Melankoliden besleniyorum



MUTSUZKEN DAHA 
YARATICIYIM 

◊ Şarkılarınızdaki ana tema aşk. Peki ya aşk size ne ifade ediyor?
- Aşk bu dünyadaki en güçlü duygu, bize verilmiş bir armağan. Aslında hayalleri, hayal kırıklıkları, hayattan beklentileri farklı iki insanın bir araya gelmesi ve birlikte ortak bir hayat sürmesi çok da kolay değil. Ama eşsiz de bir deneyim. Aslında acıdan besleniyorum, en yaratıcı olduğum zamanlar mutlu değil de keyifsiz olduğum anlar. Aşk benim için acı da demek bir taraftan. Güzel, derin acı benim için kutsanmış bir duygu.
◊ Şarkı yazarken ilham kaynaklarınız neler? Sanki hep üzüntüden besleniyorsunuz... Üretim süreciniz nasıl ilerliyor?
- İlham kaynağım hep acılar. Acı ve melankoliden besleniyorum. Yazdığım bütün şarkılarda gerçek hikayelerden ilham alıyorum. Genellikle imkansız aşkları yazıyorum. Her yerde şarkı yazabilirim. Özel bir alana ihtiyacım yok. Örneğin şu anda Amerika’da turnedeyim ve sürekli yollardayım. Piyanom veya özel bir alanım yok ama aniden aklıma gelen bir melodi oluyor, onu hemen kaydediyorum. Bazen markete süt almaya gidiyorum, dönüşte cebimde bir de şarkı ile dönüyorum. Duygularımı en güçlü şekilde yaşıyorum. İnsanları güldüren, eğlendiren, dans ettiren bir müziğim yok. Beraber aynı mutsuzluğu paylaştığımız insanlarla beraber aynı acıları hissederek, bazen birlikte ağlayarak bu çılgınlığı ortaklaşa yaşıyoruz sahnemde. Şarkılarımın hepsi benim için ayrı önem taşıyor. Bugüne kadar belki çoğunu sahnede yüzlerce kez söyledim ama her seferinde sanki ilk kez söylüyormuşçasına heyecanlanıyorum.
◊ Sizi heyecanla bekleyen hayranlarınıza neler söylemek istersiniz?
- Grubum ve müziğimle geliyorum. Yıllar içinde biriktirdiğim şarkılarımla... İkinci evime... 23 Aralık aynı zamanda doğum günüm ikinci evimde sizlerle beraber kutlamak için sabırsızlanıyorum. Koray Avcı dışında bir sürprizim daha var ama onu şimdilik kendime saklıyorum, gelin birlikte kutlayalım.

Haberin Devamı

KAFAM SÜREKLİ MEŞGUL

◊ Kendi kendinize kaldığınız anlarda neler yapmayı seviyorsunuz?
- Kafam sürekli meşgul. Bu röportajı yaparken bile kafamdan devamlı melodiler geçiriyorum. Boş zamanlarımda bile müzikten kopmam mümkün değil. Yalnız ve sessiz kalmayı seviyorum. Aslında oldukça arkadaş canlısı bir insan olduğumu söyleyebilirim ama bazen arkadaşlarımla bir kafede vakit geçireceğime evde bir şekilde yazmayı, hayal etmeyi, yaratmayı seviyorum. Her şeyin ötesinde anneyim. Sürekli seyahat ettiğim için, evimdeyken çocuklarımla ve eşimle vakit geçirmeye çalışıyorum. Yemek yapmayı seviyorum, klasik müzik dinlemeye ve rahatlamaya çalışıyorum.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!